Ieri, la ASE, tinerii au dat examen la mate, geogra si economie. A fost ingrozitor de cald. Numai 30% dintre sali au fost echipate cu aparate de aer conditionat, restul cu... ventilatoare. Sau cearsafuri la geam. Rectorul universitatii, prof. univ. d
Ieri, la ASE, tinerii au dat examen la mate, geogra si economie. A fost ingrozitor de cald. Numai 30% dintre sali au fost echipate cu aparate de aer conditionat, restul cu... ventilatoare. Sau cearsafuri la geam. Rectorul universitatii, prof. univ. dr Ion Gh. Rosca, sustine ca nici nu s-ar fi putut altfel, fiindca sistemul electric al cladirii este prea rudimentar pentru a suporta mai multe aparate de racire.


Era noua dimineata si prea cald ca sa se mai dardaie de emotii. Parinti, bunici, frati, toata lumea lancezea in asteptarea tinerilor intrati sa-si sustina examenele de admitere. Corturile promise luni de prefectul Bucurestiului, Mioara Mantale, in care ar fi trebuit sa stea in conditii mai umane parintii, bunicii, fratii si surorile tinerilor - canci. Se zacea pe unde se putea. Pe la colturi. Intr-o bucatica de umbra. Cum repartitia intr-o sala cu aer conditionat a fost o chestiune de noroc, afara, in mintea oamenilor, o noua preocupare - sa-i zicem hamletiana - plana in atmosfera: "Fata mea o fi intr-o sala mai racoroasa sau n-o fi? I-o fi prea cald ca sa nu se mai poata concentra sau nu i-o fi?". Apoi, fiecare tacea resemnat. Un singur exemplu graitor: Doamna Mirela din Draganesti Olt. Fata acesteia sufera de o boala de rinichi, drept pentru care este nevoita sa bea multe lichide. "Plus crapatul dinauntrua€¦ ce va face oare daca va vrea la toileta? Doar e interzisa iesirea din sala in timpul examenuluia€¦" Se va concentra si basta. A fost ziua codului rosu, anuntata pe un fundal muzical grav la tv, iar ceasurile stradale erau intregi, rotunde, nu ca cele din tablourile lui Dali, dilatate ca niste limbi. Asadar, niste exagerari. S-ar fi putut si mai rau.


LA RECTORAT. Conditiile pe care cele cateva mii de viitori studenti au fost obligati sa le indure pret de doua ore dimineata si altele doua dupa-amiaza au "explicatia lor". "Cladirea ASE-ului e veche si nu suporta aerul conditionat din cauza instalatiei de electricitate. Anul acesta a inceput renovarea Universitatii si abia la anul poate va fi dotata toata cu sistemul de racirea€¦ n-am putut decat sa cumparam ventilatoare, care intr-adevar sunt ineficiente cand e mult prea cald afara, dar asta a fost singurul lucru pe care am putut sa-l facem. Am adus si aparate cu apa, o salvare sta in permanenta aici, in caz ca i s-ar face cuiva rau", a explicat rectorul universitatii, prof. univ. dr Ion Gh. Rosca.


Dupa spusele copiilor, numai catorva "le-a fost putin rau de la caldura". U n baiat povestea dupa terminarea examenului ca "la mine in sala au fost doi care se plangeau ca le e rau si au intrat asistentele in sala". In rest, doar mici probleme: "Din cauza caldurii am baut multa apa si a fost cam naspa cand mi-a venit sa ma duc la toaletaa€¦ stii ca nu e voie, nu?".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.