Fostul presedinte il intreaba pe seful Comisiei prezidentiale de condamnare a comunismului ce a facut pe vremea lui Ceausescu de indrazneste sa-i ceara lui socoteala.

Implicarea lui Vladimir Tismaneanu in disputa dintre Ion Iliescu si vicepresedintele Aliantei Civice Sorin Iliesiu l-a infuriat cumplit pe fostul sef al statului. Seful Comisiei prezidentiale pentru condamnarea crimelor comunismului il acuzase pe Ion Iliescu, intr-o scrisoare trimisa lui Iliesiu, ca incearca sa ascunda adevarul despre revolutie prin „deturnari semantice" si „sofisme dubioase".

Ieri, Iliescu a raspuns violent. „Cine este Tismaneanu, ce a facut el pentru tara, ce a facut el pe vremea lui Ceausescu? Pentru mine nu are nici o valoare. Isi permit unii oameni care au tot felul de complexe, care nu si-au asumat nici un fel de riscuri si emit acum calomnii la adresa revolutiei. Vin ei si fac teoria chibritului si sa dea lectii la altii", ne-a declarat presedintele de onoare al PSD.

Interventia lui Vladimir Tismaneanu a aparut in contextul unei alte scrisori adresate lui Iliescu de catre Sorin Iliesiu. In aceasta, Iliesiu ii reprosa fostului presedinte ca tergiverseaza dosarele revolutiei si mineriadelor. Tot printr-o scrisoare, fostul presedinte i-a replicat acestuia, respingind - desigur - toate acuzatiile. Iliesiu nu a fost multumit de raspuns.