Paine - taxa ar putea fi scazuta la 5%  Minsiterul Finantelor nu exclude reducerea TVA la paine pentru a impiedica majorarea preturilor, dar precizeaza ca va lua aceasta decizie doar dupa o analiza temeinica a efectelor.  Reducerea
Paine - taxa ar putea fi scazuta la 5%  Minsiterul Finantelor nu exclude reducerea TVA la paine pentru a impiedica majorarea preturilor, dar precizeaza ca va lua aceasta decizie doar dupa o analiza temeinica a efectelor.  Reducerea TVA la paine ar putea avea loc, dar numai dupa o analiza atenta a efectelor pe care le va avea asupra incasarilor bugetare. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a apreciat ca scaderea TVA de la 19% la 5% va fi luata in discutie, dar numai dupa o analiza economica atenta a efectelor, dupa ce va fi evaluat impactul in privinta reducerii evaziunii fiscale si a capacitatii sistemului de a o administra. "Daca as spune ca este imposibil, este un cuvant prea greu. Orice este posibil in Romania", a completat ministrul.   SOLICITARE. Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarat duminica pentru Mediafax ca ar putea propune Guvernului reducerea TVA la paine, pentru a stapani cresterea preturilor. Masura i-a fost solicitata de fermieri si patronatele de profil care considera ca fara reducerea TVA pretul la paine va creste. Canicula a parjolit recolta de grau care a ajuns la jumatate din cantitatea realizata anul trecut. Ministrul agriculturii a mai spus ca evaziunea fiscala cu TVA este foarte mare, graul se vinde direct de langa combina pentru a se evita plata TVA. In aceste conditii, masura de reducere a TVA ar putea conduce la fiscalizarea afacerilor cu grau.   PROIECT. Partidul Conservator a propus de multa vreme reducerea TVA la alimentele de baza, insa masura a fost respinsa de senatorii liberali si democrati. Conservatorii au aratat ca reducerea TVA duce la scaderea evaziunii fiscale, intrarea in legalitate a firmelor care lucreaza la negru si, implicit, la cresterea incasarilor la bugetul de stat. Totodata pretul la alimente ar fi coborat cu 9%-10%. La data respectiva propunerea nu a fost acceptata, insa PC a votat bugetul dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu i-a promis liderului formatiunii, Dan Voiculescu, ca vor fi cautate solutii pentru reducerea TVA-ului la alimentele de baza si neimpozitarea profitului reinvestit din iunie 2007 sau din 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.