Circa 160 de Mos Craciuni din Europa, Australia si Japonia s-au reunit, luni, pentru al 50-lea congres mondial de la Bakken, parc de distractii situat la nord de Copenhaga, principalul punct pe ordinea lor de zi fiind stabilirea unei date unice de sa
Circa 160 de Mos Craciuni din Europa, Australia si Japonia s-au reunit, luni, pentru al 50-lea congres mondial de la Bakken, parc de distractii situat la nord de Copenhaga, principalul punct pe ordinea lor de zi fiind stabilirea unei date unice de sarbatorire a Craciunului. "Aceasta chestiune controversata continua sa creeze diviziuni. Unii vor neaparat sa celebreze Craciunul pe 24 decembrie, altii vor ca acesta sa fie pe 25 decembrie sau chiar pe 6-7 ianuarie, ca la rusi. Asa ca trebuie sa intelegeti ca nu este vorba de ceva simplu", a declarat Vibeke Larsen, purtatorul de cuvant al congresului. Mos Craciunii, imbracati cu vesmintele lor traditionale rosii, vor discuta si despre suspendarea taxelor vamale pentru jucariile fabricate in atelierele lui Mos Craciun din Groenlanda, unde lucreaza cel considerat de foarte multi a fi Mos Craciun adevarat. Marti, Mos Craciunii vor defila pe strazile din Copenhaga inainte de a merge in port pentru a se asigura de calitatea apei pentru inotat. Congresul de anul acesta are "un caracter exceptional" pentru ca s-a stabilit, in urma cercetarilor de arhiva, ca este vorba de a 50-a reuniune a Mos Craciunilor si nu de a 44-a, cum se credea anterior. Mos Craciun din Finlanda, singurul care contesta caracterul original al lui Mos Craciun din Groenlanda, pe care il revendica el insusi, nu s-a deplasat la Copenhaga. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.