Emil Boc (foto) a cerut ca Mircea Geoana si Calin Popescu-Tariceanu sa precizeze public daca PSD si PNL mai sustin introducerea votului uninominal. Solicitarea lui Boc este doar un demers de imagine atata vreme cat liberalii au sustinut consecvent pr
Emil Boc (foto) a cerut ca Mircea Geoana si Calin Popescu-Tariceanu sa precizeze public daca PSD si PNL mai sustin introducerea votului uninominal. Solicitarea lui Boc este doar un demers de imagine atata vreme cat liberalii au sustinut consecvent proiectul de lege convenit cu Pro Democratia. PD incearca astfel sa-si aroge calitatea de unic sustinator al votului uninominal punand PNL si PSD in aceeasi categorie, a partidelor care se opun reformarii sistemului electoral.
Daca in cazul PSD solicitarea este justificata, deoarece social-democratii au blocat practic lucrarile din Comisia de Cod Electoral, apelul adresat liberalilor este neasteptat, sustinerea proiectului elaborat impreuna cu Pro Democratia fiind poate singura chestiune in care PD si PNL mai au o pozitie comuna. De altfel, Boc nu a avut nici un argument impotriva prestatiei liberalilor in comisie, criticile sale referindu-se doar la pesedisti. "Desi nu sunt un fan al lui Victor Ponta, retragerea sa din comisie este un gest de responsabilitate care ar trebui sa-l puna pe ganduri pe presedintele PSD", a spus Boc. Includerea in aceeasi categorie a liberalilor cu social-democratii, l-a iritat pe secretarul general al PNL, Dan Motreanu. "Fie Emil Boc nu stie ce se intampla pe scena politica romaneasca, fie se adeveresc multe lucruri care se vehiculeaza si anume faptul ca PD face un joc foarte bun de imagine anuntand ca sustine introducerea votului uninominal, dar de fapt nu doreste introducerea lui", a spus Motreanu. Reprezentatul PD din Comisia electorala, Valentin Iliescu, a spus ca nu are ce le reprosa liberalilor fata de sinceritatea sustinerii proiectului Pro Democratia. In schimb, liderul PLD, Theodor Stolojan a acuzat PNL si PSD "ca au intrat intr-o cardasie impotriva reformei clasei politice" si ca nu sustin votul uninominal. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.