Turul Frantei - T-mobile, cea mai bogata echipa din Le Tour  Gruparile angrenate in Marea Bucla au bugete uriase. Germanii de la T-mobile, castigatori la echipe in editia de anul trecut, au la dispozitie 14 milioane de euro.

Turul Frantei - T-mobile, cea mai bogata echipa din Le Tour  Gruparile angrenate in Marea Bucla au bugete uriase. Germanii de la T-mobile, castigatori la echipe in editia de anul trecut, au la dispozitie 14 milioane de euro.

Bani! Foarte multi bani! Asta inseamna Le Tour. Anul trecut, organizatorii au raportat un profit de 13,5 milioane de euro si o cifra de afaceri de zece ori mai mare. CAMPIONII. Bugetele anuale ale echipelor inscrise in Marea Bucla sunt mai mari si decat cele ale cluburilor de fotbal din Romania. Majoritatea acestor sume provine din contracte de sponsorizare incheiate cu firme de telefonie mobila, furnizori de produse petroliere, banci sau societati de asigurari. Dupa ce anul trecut au incheiat pe primul loc in clasamentul echipelor, nemtii de la T-mobile au alocat pentru anul acesta un buget de 14 milioane de euro. Dupa T-mobile, in clasamentul celor mai bogate echipe se afla Astana. Gruparea elvetiana, care il are in componenta pe kazacul Alexandre Vinokourov, are la dispozitie un buget de 12 milioane de euro, fiind sustinuta de o societate care furnizeaza produse petroliere. Din pacate, rezultatele din acest an ale rutierilor nu au fost pe masura banilor investiti. Chiar daca a castigat etapa de contracronometru de la Albi si pe cea de catarare de luni, dintre Foix si Loudenville, Vinokourov nu mai are nici o sansa sa castige editia din acest an a Le Tour. Inaintea etapei de astazi, el se afla pe locul 23, fiind in spatele tricoului galben, liderul clasamentului general, la aproape o jumatate de ora. Doar neamtul Andreas Kloden mai poate salva onoarea elvetienilor. El se afla pe locul 5 in clasamentul general. Apropo de Rasmussen! Echipa sa, Rabobank, este a treia in topul bugetelor, cu zece milioane de euro. Individual 1. Michael Rasmussen Timp: 69h52a€™14" Danemarca - Rabobank 2. Alberto Contador +02a€™23" Spania - Discovery Channel 3. Cadel Evans +04a€™00" Australia - Predictor-Lotto 4. Levi Leipheimer +05a€™25" SUA - Discovery Channel 5. Andreas Klöden +05a€™34" Germania - Astana 6. Carlos Sastre +06a€™46" Spania - Team CSC 7. Haimar Zubeldia +07a€™27" Spania - Euskaltel-Euskadi 8. A. Kashechkin +07a€™54" Kazahstan - Astana 9. Kim Kirchen +08a€™24" Luxemburg - T-mobile 10. Mikel Astarloza +09a€™21" Spania - Euskaltel-Euskadi   Americanii nu se regasesc La echipe, dupa primele primele 15 etape conduce Astana, urmata de Discovery, unde a activat si marele Lance Armstrong, castigatorul a sapte editii din Le Tour. Dupa retragerea lui Armstrong si scandalul de dopaj in care a fost implicat Floyd Landis, castigatorul de anul trecut, americanii nu au mai gasit un alt ciclist care sa continue dominatia SUA. Premiile Marii Bucle sunt de 3,2 milioane de euro, din care castigatorul va incasa 450.000 de euro. Invingatorul fiecarei etape primeste 8.000 de euro.

Sorin Anghel (Le Louron)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin