A fost prim-ministru al Republicii Sovietice Moldovenesti (1990-1991) si candidat la presedintia Romaniei (1992). Nu stie daca va reveni in prima linie a politicii, iar ziua de nastere si-o va petrece ca de fiecare data - in familie. Mircea Druc implineste astazi 66 de ani.


"Actionez, deci exist..."
A fost prim-ministru al Republicii Sovietice Moldovenesti (1990-1991) si candidat la presedintia Romaniei (1992). Nu stie daca va reveni in prima linie a politicii, iar ziua de nastere si-o va petrece ca de fiecare data - in familie. Mircea Druc implineste astazi 66 de ani.

"Lucrez la Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Elaborez proiecte de cooperare transfrontaliera intre Romania, R. Moldova si Ucraina, caut investitori si fonduri pentru realizarea lor. Scriu articole pentru ziarul BURSA si alte publicatii. Definitivez anevoios cele doua carti concepute de mult: "Etnosistemica" si "Biopolitica". Cam asta face Mircea Druc in 2007.


Dezagregarea, in a€™91, a Imperiului Sovietic a fost una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am trait dupa a€™90. A urmat mult prea tarziu eliberarea in etape a detinutilor politici de la Tiraspol: Ilie Ilascu, Alexandru Lesco, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov-Popa. M-au miscat pana la lacrimi onorurile binemeritate acordate eroilor neamului de autoritatile Statului Roman, precum si sprijinul familiilor acestora, venit din partea conationalilor de pretutindeni. Regret ca nu am reusit nici pana astazi sa fac publice documentele pe care le detin despre evenimentele din toamna anului a€™90 de la Comrat si Dubasari, permitand  astfel unor oameni de rea-credinta sau total dezinformati sa vehiculeze tot felul de monstruozitati la adresa mea.


Mai regret obstructionarea agresiva de care m-am lovit adeseori in tara mea, Romania, lipsa spiritului de echipa, a iubirii crestine, a gesturilor de noblete sufleteasca  si aristocratism  la unii dintre colegii mei  din structurile MAE, unde am fost angajat in perioada 2001-2004.
Pentru a face politica este strict necesara si urgenta o viziune comuna despre ceea ce vrem sa fie Romania integrata intr-o lume nesigura, in cautare de solutii la provocarile prezente si viitoare. Am in vedere un proiect autohton, capabil sa raspunda la intrebarile nerezolvate sau inca neformulate. Si, principalul, sa includa o viziune proprie despre lume, o alternativa a Renasterii in contextul unei Europe ce tinde spre integrare. Un proiect fara de care nu vom putea gestiona actuala perioada de schimbari accelerate, deziluzii si conflicte. Mai multe in acest sens puteti afla citind cartea lui Viorel Patrichi «Mircea Druc sau lupta cu ultimul imperiu» si vizitand www.druc.ro.


Imi doresc sanatate de la Bunul Dumnezeu pentru intreaga familie: sotie, fiice, gineri si cei trei «mici despoti adorabili» - nepoteii mei, Felix, Francesca si Alexandru. Forta fizica sa mai pot spera, cunoaste si aplica in continuare principiul meu de baza: AGO,  ERGO SUM! (Actionez, deci exist)."