Peste 14 milioane de noi utilizatori de telefonie VoIP s-au inregistrat anul trecut in Europa. In 2011, piata globala VoIP va ajunge la 44 de miliarde de dolari.

Numarul utilizatorilor de servicii de telefonie VoIP (voice over IP) a crescu
Peste 14 milioane de noi utilizatori de telefonie VoIP s-au inregistrat anul trecut in Europa. In 2011, piata globala VoIP va ajunge la 44 de miliarde de dolari.

Numarul utilizatorilor de servicii de telefonie VoIP (voice over IP) a crescut cu 34 de milioane de clienti in 2006, se arata intr-un raport In-Stat. Potrivit analistilor de la firma citata, piata VoIP a cunoscut un adevarat boom anul trecut, europenii fiind cei mai "entuziasmati" utilizatori. Pe continentul european s-au inregistrat peste 14 milioane de noi utilizatori, in timp ce in Statele Unite numarul acestor clienti a crescut cu 4 milioane. La sfarsitul lui 2006, cei mai multi utilizatori europeni ai telefoniei VoIP erau in Franta, Germania si Olanda. Potrivit raportului ANRCTI pe 2006, numarul liniilor de acces de telefonie VoIP a crescut in al doilea semestru al anului cu 105% fata de primele sase luni, ajungand la aproximativ 55.000.


CONDITII. Dar ce factori influenteaza o companie sa treaca la telefonie VoIP? Pe de o parte, simplificarea retelei de comunicatii a companiei la nivel de infrastructura, pe de alta parte, economiile pe care le pot face operatorii prin simplificarea infrastructurii si prin implementarea retelelor NGN se vor regasi in reducerile tarifelor aplicate utilizatorilor finali, arata Iulian Costea, Director Marketing Alcatel-Lucent Europa SE. Studiul In-Stat mai arata ca in 2011 piata globala va ajunge la 44 de miliarde de dolari. "Traficul a crescut cu 40%-100% pe an, in functie de servicii si regiune si ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue pana in 2010, dupa care traficul sa creasca chiar mai repede datorita serviciilor de voce", spune Dieter Angerer, director Nokia Siemens Networks Romania. Telefonia mobila va domina serviciile de voce in proportie de 70%-90% din intregul trafic. In 2011, cinci miliarde de oameni vor avea acces la internet, si majoritatea conexiunilor vor fi broadband, adauga oficialul austriac. Conform unei statistici realizate de Internet World Stats, in luna iunie erau contorizati peste 1 miliard de internauti la nivel mondial. In Romania, cifrele in acest domeniu variaza de la o sursa la alta. Cea mai "comuna" cifra arata aproximativ 5 milioane de utilizatori internet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.