Salariatii punctului de lucru Dacia Renault Pitesti, din cadrul uzinei Roman SA Brasov, au intrat cu ajutorul politiei in uzina, luni dimineata, dupa ce au obtinut o sentinta judecatoreasca in favoarea lor. Patronul uzinei Roman, Ioan Neculaie, le-a interzis, incepind din iunie, accesul in uzina, pe fondul unor neintelegeri dintre cele doua companii legate de nivelul chiriei. Acest lucru l-a afectat si pe Neculaie, piesele pentru camioanele Roman fiind livrate de o sectie a punctului de lucru Dacia.

Tribunalul Bucuresti a dat o sentinta prin care Roman SA este obligata sa permita accesul in uzina al „angajatilor, colaboratorilor, furnizorilor si clientilor Automobile Dacia SA". Decizia a fost pusa in executare silita, insa accesul celor 80 de angajati in uzina a fost posibil doar cu interventia politiei, deoarece aproximativ 150 de muncitori ai uzinei de camioane au iesit in curtea uzinei pentru a protesta.

Ioan Neculaie nu este multumit de faptul ca reprezentantii Dacia Pitesti refuza sa renegocieze contractul de inchiriere a halei de 32.000 de metri patrati. Neculaie sustine ca Dacia Renault nu si-a mai platit chiria de sase luni si refuza sa renegocieze contractul de inchiriere.

Istoria conflictului dintre Ioan Neculaie si salariatii Dacia Renault pe www.cotidianul.ro/select