Am citit multe minciuni in viata mea. Ceausescu, de exemplu, era un mare maestru in a prosti presa occidentala, dar niciodata nu si-a denigrat tara sau institutiile ei, asa cum o face Traian Basescu, fara nici o jena! Nu pot sa inteleg ce a vrut sa a
Am citit multe minciuni in viata mea. Ceausescu, de exemplu, era un mare maestru in a prosti presa occidentala, dar niciodata nu si-a denigrat tara sau institutiile ei, asa cum o face Traian Basescu, fara nici o jena! Nu pot sa inteleg ce a vrut sa arate improscand cu noroi, pentru opinia publica internationala, Parlamentul, Guvernul, primul-ministru si sefii opozitiei din Romania. Ce a vrut sa demonstreze? Ca este presedintele unei tari de rahat? Asa intelege el sa faca politica externa? Nu e nevoie sa fii om politic pentru a sti ca nu trebuie sa-ti speli in public rufele murdare! Traian Basescu a declarat de n-ori ca nu vrea sa taca! Cred ca ar fi mai bine sa incerce sa se lase de obiceiurile tipice propagandei comuniste si sa nu-si mai puna toata puterea in claxon!
Eu unul am inteles ca, la armata, a invatat sa stea drepti, dar nu si ce inseamna sa fii vertical! La Bucuresti se crede un cavaler in armura, in lupta cu balaurul, iar la Bruxelles sta capra si nu are opinii. Traian Basescu nu stie ca un adevarat luptator nu accepta sa se dedea la acte de prostitutie ieftina, pentru nimic in lume; asta o fac numai tradatorii si nevolnicii! Si mai are o problema: nu percepe proportiile. Un licurici, oricat ar fi de mare, daca se afla la distanta pare mic!
Basescu-un lup de mare? <<Un lup de mare>> inseamna curaj si barbatie. Ce a obtinut Basescu in viata fara smecherie si minciuna? A trecut prin scoala...<<Ha,ha,ha!>> si cu pile. Tot cu pile a fost iertat cand a spart motorul navei pe care o comanda si a fost <<pedepsit>> fiind trimis la Anvers. De acolo a fost rechemat in tara pentru smecherii cu bani, dar, cu pile, a fost numit tot sef. Acestea sunt <<meritele>> sale? L-a tradat si l-a debarcat din fruntea Partidului Democrat pe fondatorul acestuia, cel care l-a adus in politica. Cu ce drept vine acum si da lectii? In numele carei morale acuza, la gramada, clasa politica romaneasca? Sunt unul dintre cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa. N-am fost comunist, nici securist si nu am dosare penale. Si nu sunt singurul! Cred, insa, ca incalcarea Constitutiei nu poate fi mai mult sau mai putin grava. Si mai cred ca, pentru o tara care se doreste capitalista, nu este rau ca <<guvernul actual seamana cu un consiliu de administratie>>. Dar cum ar trebui condusa tara? Ca o feuda pe care robotesc iobagi?
Degeaba se inconjoara Traian Basescu de menestreli ce-i canta in struna marirea, pentru o friptura si o calatorie cu avionul. <<Intelectualii>> acestia si-au ratat vocatia pe timpul impuscatului, desi l-au urcat la Paltinis, la Noica, pe Nicu Ceausescu. Atunci erau prea tineri si azi se tem ca sunt prea batrani si ar putea sa nu mai apuce sa devina Popescu-Dumnezeu ai <<omului nou!>> Domnul Patapievici, Presedintele Institutului Cultural Roman, scria intr-o brosura: <<Privit la raze X, trupul poporului roman abia daca este o umbra: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii.>> Nu! Radiografia sufletelor dumneavoastra, domnilor Patapievici, Plesu, Liiceanu, Tismaneanu etc, etc., este ca a fecalei, deasupra careia bazaie musca-Basescu! Rusine!
Pe vremuri, cand voiam sa fac un desen impotriva lui Ceausescu in <<The New York Times>>, inmuiam penita in tus. Dinamita era strecurata in spatiul inefabil dintre cerneala si hartie. Pentru Traian Basescu am schimbat cerneala in vitriol si scriu: Nu-ti mai slobozi aerele urat mirositoare, domnule Basescu, atmosfera este si asa irespirabila!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.