Rata de ocupare a populatiei Romaniei in primele trei luni ale anului 2007 a fost de 57,2%, cu aproape 13% sub tinta de 70% stabilita pentru anul 2010 prin Strategia de la Lisabona a UE si apropiata de cea inregistrata in perioada similara a lui 2006
Rata de ocupare a populatiei Romaniei in primele trei luni ale anului 2007 a fost de 57,2%, cu aproape 13% sub tinta de 70% stabilita pentru anul 2010 prin Strategia de la Lisabona a UE si apropiata de cea inregistrata in perioada similara a lui 2006 (57,3%). In acelasi timp, rata somajului a fost de 7%, conform cercetarii statistice asupra fortei de munca in gospodarii, realizata de Institutul National de Statistica.  In primele trei luni ale acestui an, populatia activa a Romaniei numara 9,79 milioane de persoane, din care circa 9,1 milioane de persoane ocupate si 690.000 someri. "Nivelul cel mai ridicat al ratei de ocupare s-a inregistrat in randul absolventilor invatamantului superior, gradul de ocupare scazand pe masura ce scade nivelul de educatie", a declarat Vergil Voineagu, presedintele INS. Rata de ocupare a avut valori mai ridicate pentru barbati decat pentru femei si pentru persoanele din mediul rural comparativ cu orasenii. Durata medie a saptamanii de lucru pentru activitatea principala a fost de 39,2 ore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.