Politia columbiana dreseaza sobolani pentru a detecta explozibile si intentioneaza sa trimita in curand unele specimene in Spania si in Mexic pentru a le demonstra capacitatile, a informat sambata canalul de televiziune privat columbian RCN. Dupa tre
Politia columbiana dreseaza sobolani pentru a detecta explozibile si intentioneaza sa trimita in curand unele specimene in Spania si in Mexic pentru a le demonstra capacitatile, a informat sambata canalul de televiziune privat columbian RCN. Dupa trei ani de antrenament, sapte sobolani sunt capabili in prezent sa detecteze explozibile cu o rata de reusita de 98 %, a declarat canalului un ofiter de politie insarcinat cu programul de dresura. Sobolanii se ridica pe labele din spate pentru a lesemnala politistilor prezenta substantelor explozive, a explicat el. Datorita geneticii, micii sobolani adusi pe lume de prima generatie deja antrenata formata din Pepa, Tatiana, Maria Juana si altii isi vor dezvolta mult mai usor decat cei varstnici capacitatile de a detecta explozibili, a declarat canalului RCN biologul Elsa Cifuentes, care participa la acest program. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.