Irak Celulele al-qaedane din Irak au inceput sa se rupa, informeaza cotidianul britanic The Times, care scrie, intr-un amplu articol publicat in editia electronica de ieri, despre noul trend al insurgentilor din tara lui Saddam. Zeci de militant
Irak Celulele al-qaedane din Irak au inceput sa se rupa, informeaza cotidianul britanic The Times, care scrie, intr-un amplu articol publicat in editia electronica de ieri, despre noul trend al insurgentilor din tara lui Saddam. Zeci de militanti ai Al-Qaeda au ales sa devina informatori pentru trupele americane decat sa ramana alaturi de cauza jihadului. Insurgentii - scrie The Times - sunt tot mai dezgustati de tehnicile barbare la care recurg membrii Al-Qaeda in incercarea de a-si impune ideologia.  Ziarul prezinta cazul unei enclave sunnite din sudul Bagdadului, unde se presupune ca se afla ultimul bastion al al-qaedanilor din capitala irakiana. In cartierul Doura, militantii islamisti par sa piarda teren dupa ce operatiunile trupelor SUA s-au soldat cu zeci de morti sau arestati in randurile insurgentilor, crede The Times. Printre informatorii fortelor SUA se afla insurgenti din cartierul Doura, care fie au colaborat cu Al-Qaeda incepand din 2003, fie s-au alaturat cauzei pentru a castiga bani. "Dezgustati de atacurile si de tehnicile de intimidare utilizate de Al-Qaeda impotriva prietenilor, vecinilor si chiar a rudelor, locuitorii cartierului cauta o solutie pentru a pune capat acestor acte de barbarie", sustin ofiterii americani, citati de The Times.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.