Garda de Mediu a amendat cu 20.000 de lei o societate comerciala din Prahova care a depozitat, in aer liber, cadavre de animale. Societatea va trebui sa evacueze cadavrele din incinta sucursalei si sa le transporte catre incineratoarele societatii, i
Garda de Mediu a amendat cu 20.000 de lei o societate comerciala din Prahova care a depozitat, in aer liber, cadavre de animale. Societatea va trebui sa evacueze cadavrele din incinta sucursalei si sa le transporte catre incineratoarele societatii, in vederea neutralizarii. Agentia de Protectie a Mediului si Directia de Sanatate Publica din Ploiesti au dispus ca toate cadavrele depozitate in aer liber sa fie neutralizate cu var cloros, activitate ce s-a si realizat. Cazul a fost descoperit de Politia Ploiesti, oamenii legii sesizandu-se din oficiu despre faptul ca din curtea unei societati ce are ca obiect de activitate depozitarea deseurilor exista un miros puternic. In urma anchetei s-a observat ca de la inceputul saptamanii trecute, din cauza caldurii excesive, a crescut mortalitatea in randul animalelor de la diferite societati comerciale de profil din Prahova, Buzau si Ialomita. Din cauza unor probleme tehnice, incineratorul firmei, situat in comuna Popesti-Leordeni (judetul Ilfov), a fost inchis temporar, iar conducerea societatii a hotarat sa depoziteze deseurilor animaliere in incinta sucursalei prahovene si sa le transporte ulterior la alte incineratoare ale societatii, de la Codlea (judetul Brasov) si Dej (judetul Cluj). In aceste conditii, cantitatea de deseuri animaliere colectate a depasit capacitatea de depozitare a camerei frigorifice a sucursalei prahovene, motiv pentru care reprezentantii societatii au hotarat nici mai mult, nici mai putin decat sa le depoziteze in curte. Nu a trecut mult pana cand vecinii s-au plans de mirosul insuportabil. Situatia este monitorizata in continuare de politisti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.