Modelul Porsche 911, masina de 72,400 de dolari, a ajutat producatorul de masini sa devina cea mai profitabila companie anul trecut, relateaza bloomberg.com. Seful executiv Wendelin Wiedeking a declarat ca profitul va creste si mai mult datorita unor
Modelul Porsche 911, masina de 72,400 de dolari, a ajutat producatorul de masini sa devina cea mai profitabila companie anul trecut, relateaza bloomberg.com. Seful executiv Wendelin Wiedeking a declarat ca profitul va creste si mai mult datorita unor modele ca Volkswagen Golf, un hatchback de 15,000 de dolari.
Reducand la tacere critici care ridiculizau faptul ca Porsche a cumparat o parte din actiunile Volkswagen acum doi ani, Wieddeking va mari pretul actiunilor companiei de masini de lux prin cresterea participatiei si prin influenta Porsche pentru a transforma cel mai mare producator de masini din Europa. Experienta Porsche in productia de automobile va sprijini profitabilitatea Volkswagen, in timp ce companiile vor salva costuri prin impartirea dezvoltarii, au declarat analistii si investitorii. Vanzarile si profitul la Volkswagen, detinute de Porsche in proportie de 31%, au crescut deja de la fuziune, oferind actiunilor Porsche o valoare mai mult decat dubla.
"Porsche stie cum sa aiba grija de sine si mizeaza sa castige semnificativ din participatia de la Volkswagen", a spus Peter Braendle, care administreaza aproape 52 miliarde de dolari in active la Swisscanto Asset Management din Zurich, inclusiv actiuni la ambele companii de automobile.
Profitul Porsche poate creste peste 3 miliarde de euro in cinci ani de la 1,39 miliarde de euro in ultimele 12 luni incheiate in iulie 2006, potrivit Adam Jonas, analist la Morgan Stanley din London. Acesta se asteapta ca actiunile companiei sa ajunga la 1,650 euro intr-un an, comparativ cu pretul de incheiere din sedinta de joi, de 1,330 euro.
"Colaborarea intre Porsche si VW este vitala pentru Porsche", a spus Juergen Mezey, administrator a peste 1,3 miliarde de euro in active la SEB Asset Management din Frankfurt, inclusiv actiuni Volkswagen si Porsche.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.