In plina canicula, mai multe zone din Capitala s-au confruntat ieri cu lipsa energiei electrice.

Reprezentantii Electrica au declarat ca aceste incidente au loc din cauza temperaturilor extrem de mari care duc la cresterea consumului de c
In plina canicula, mai multe zone din Capitala s-au confruntat ieri cu lipsa energiei electrice.

Reprezentantii Electrica au declarat ca aceste incidente au loc din cauza temperaturilor extrem de mari care duc la cresterea consumului de curent. Printre cei afectati s-au numarat si angajatii Palatului Victoria, unde s-a inregistrat o pana de curent de aproximativ 30 de minute, care a impiedicat functionarea aparatelor de aer conditionat si a internetului.


"Avem o crestere foarte mare a consumului de energie electrica pe Capitala. Zona nord este foarte incarcata si s-a trecut la manevre de deconectare sau de trecere pe alt transformator. Acest lucru presupune intreruperi de curent de maximum jumatate de ora", a declarat Tudor Serban, directorul tehnic al societatii Electrica SA.


MOBILIZARE. In urma avertizarii cod rosu, pentru azi Electrica va adopta masuri speciale: "Am dublat formatiile care receptioneaza semnalele populatiei, nu lucram decat in sistem de avarie si suntem pregatiti sa intervenim in orice situatie", a mai afirmat Tudor Serban.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.