„Atotputernicul Evan", continuarea lui „Dumnezeu pentru o zi", a intrat deja in cinematografe, ca avanpremiera.

Lungmetrajul poate fi vizionat deocamdata doar in Capitala, la CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza Romania si Cityplex. „Atotputernicul Evan" preia actiunea de unde o lasase „Dumnezeu pentru o zi". Evan Baxter, rivalul lui Bruce din lungmetrajul anterior, paraseste cariera din televiziune pentru una, mult mai prospera, de congresman. Isi muta sotia si cei trei fii intr-o casa luxoasa, viata de familie e infloritoare, iar lucrurile merg promitator in Congres. Totul pina cind Dumnezeu incepe sa ii livreze materiale de constructie pentru o arca, il determina sa cumpere un teren pe care sa stocheze utilajele arhaice si il anunta ca este noul Noe. Toate acestea sint destul de greu de conciliat cu munca de politician si cu viata de familie, mai ales ca Evan este urmat peste tot de perechi de animale, nu mai poate purta decit „straie biblice" si ii creste si o barba pe masura premergatorului sau.

Povara biblica a protagonistului ii revine, dupa Jim Carrey, lui Steve Carell, un actor extrem de apreciat in comedii, fie ele lungmetraje, precum „Virgin la 40 de ani" si „Little Miss Sunshine", fie seriale tv - vezi rolul sefului din „The Office", pentru care a obtinut in acest an si o nominalizare la Premiile Emmy. In acelasi rol al unui Dumnezeu afroamerican revine Morgan Freeman. Distributia filmului „Atotputernicul Evan" beneficiaza de mai mult „star power" decit predecesorul sau. Dispare Jennifer Aniston, dar apar John Goodman si Lauren Graham, cunoscuta publicului roman din serialul „Fetele Gilmore".

Cit despre realizatori, studioul a colaborat cu acelasi regizor care facuse „Dumnezeu pentru o zi", dar a facut schimbari in echipa de scenaristi: a mai adus unul, iar cei care se ocupau initial de „poveste" si de scenariu acum s-au ales doar cu dezvoltarea personajelor.

Receptarea critica, precum si performanta filmului la box office au reprezentat o dezamagire consistenta pentru producatori. Bugetul peliculei a fost de 175 de milioane de dolari, iar la incasari n-a reusit deocamdata sa scoata decit jumatate din suma. Iar criticii au fost nemilosi: „Rolling Stone" a comentat ca e „prea jalnic ca sa fie atotputernic" si ca fiecare hohot de ris al spectatorilor a costat vreo 20 de milioane de dolari, iar „New York Times" subliniaza ca „Atotputernicul Evan" este „mult mai putin interesant decit premisa lui".