Autoritatea presedintelui pakistanez Pervez Musharraf a primit o noua lovitura, dupa ce Curtea Suprema a inversat o decizie a generalului prin care procurorul general a fost suspendat. Curtea Suprema a decis sa il repuna pe Iftikhar Muhammad Chaudhry
Autoritatea presedintelui pakistanez Pervez Musharraf a primit o noua lovitura, dupa ce Curtea Suprema a inversat o decizie a generalului prin care procurorul general a fost suspendat. Curtea Suprema a decis sa il repuna pe Iftikhar Muhammad Chaudhry in functie, sfidindu-l pe presedinte. Chaudhry este perceput drept cel mai important opozant al lui Musharraf dupa ce a fost somat de presedinte sa se prezinte la statul major al armatei si a refuzat. Chaudhry a fost presat sa demisioneze, dar a devenit un simbol al opozitiei la regimul Musharraf, care nu a mai fost contestat astfel de peste 7 ani. De acest caz depinde viitorul Pakistanului si al relatiei cu SUA si Europa. In cazul in care Musharraf va incerca sa obtina de la Curtea Suprema posibilitatea de a fi reales presedinte de catre parlament si sa ramina in acelasi timp seful armatei, instanta, sub conducerea adversarului sau, Iftikhar Muhammad Chaudhry, e foarte probabil sa-l refuze si sa ii ceara sa aleaga intre cele doua functii, pierzind astfel din putere. Ba chiar Curtea Suprema nu ii va mai permite sa obtina presedintia, lasind astfel SUA fara un aliat important. (C.G.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.