Criza diplomatica dintre Rusia si Marea Britanie ar putea provoca retragerea de la Bursa a marilor companii rusesti listate la London Stock Exchange, in avantajul platformelor bursiere continentale, a avertizat joi seful Uniunii industriasilor si ant
Criza diplomatica dintre Rusia si Marea Britanie ar putea provoca retragerea de la Bursa a marilor companii rusesti listate la London Stock Exchange, in avantajul platformelor bursiere continentale, a avertizat joi seful Uniunii industriasilor si antreprenorilor rusi, Alexandr Sokhin, transmite NewsIn.
"Daca aceasta situatie se perpetueaza, este posibil ca platformele bursiere din Marea Britanie sa piarda teren si ca Bursele europene sa recupereze companiile rusesti", a declarat Sokhin.
La Bursa de Valori de la Londra sunt cotate companiile Rosneft, numarul unu din sectorul petrolier, si Gazprom, compania gigant din sectorul gazelor naturale.
Marea Britanie a anuntat luni ca expulzeaza patru diplomati rusi, ca reactie la refuzul Moscovei de a-l extrada pe Andrei Lugodov, principalul suspect in asasinarea in noiembrie 2006 la Londra a lui Alexandr Litvinenko. Joi, Rusia a anuntat expulzarea a patru diplomati britanici si intreruperea cooperarii ruso-britanice in lupta antiterorista.
Saptamana trecuta, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat conflictul cu Londra in cazul Litvinenko ca o "minicriza" si a declarat ca in opinia sa relatiile dintre cele doua tari vor continua sa se dezvolte normal, citeaza NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.