Fanii s-au grabit sa cumpere "Harry Potter and the Deathly Hallows" pentru a afla ce soarta va avea tanarul vrajitor la finalul celui de-al saptelea volum. In Marea Britanie, lantul de librarii Waterstone a anuntat ca vanzarile de sambata au fost de trei ori mai mari decat la lansarea precedentului volum, "Harry Potter si Printul Semipur", in urma cu doi ani. "Cererea a fost extraordinar de mare. Am vandut 100.000 de exemplare in primele doua ore", a spus un purtator de cuvant.
Un alt lant de librarii, WH Smith, care a tinut deschise 400 de magazine in noaptea de vineri spre sambata, a vandut 15 exemplare pe secunda. Recordul anterior apartinuse celui de-al saselea volum "Harry Potter", cu 13 exemplare vandute pe secunda in 2005. Librariile din Marea Britanie considera ca "Deathly Hallows" va deveni cea mai rapid vanduta carte din istorie. Retailerul online Amazon.com a primit precomenzi din intreaga lume pentru 2,2 milioane de exemplare.
"Deathly Hallows" a ajuns deja pe locul 1 in topul 100 al bestseller-urilor din 2007 in lantul Barnes and Noble. Reprezentantii editurii Scholastic, care publica seria in Statele Unite, cred ca Harry Potter va marca in continuare industria editoriala, chiar si dupa aparitia ultimului volum. (D.M.)