INGHETATA. Mai mult de jumatate dintre adultii americani prefera sa consume inghetata cu grasimi, fara sa tina cont de faptul ca acest lucru le-ar periclita sanatatea. Sondajul a fost realizat de o firma producatoare de inghetata din SUA. De aceea, p
INGHETATA. Mai mult de jumatate dintre adultii americani prefera sa consume inghetata cu grasimi, fara sa tina cont de faptul ca acest lucru le-ar periclita sanatatea. Sondajul a fost realizat de o firma producatoare de inghetata din SUA. De aceea, producatorii inghetatelor cu foarte multe calorii au cele mai mari venituri de pe piata deserturilor de dincolo de Ocean. Partea interesanta este ca, desi afirma ca le plac mai mult inghetatele cu grasimi, la un test legati la ochi, americanii nu au putut recunoaste care dintre deserturi sunt degresate si care nu.   REGULI. In tot mai multe state din SUA autoritatile vor sa le impuna patronilor de localuri sa renunte la grasimile periculoase pentru sanatate - trans. Mai mult, meniurile din restaurante vor trebui sa aiba specificate si valorile nutritionale pentru preparate. O astfel de decizie s-a luat si in Washington, unde patronii de restaurante se plang de faptul ca meniurile vor arata ca niste enciclopedii uriase, iar clientii se vor plictisi citind. Vizate de aceste masuri sunt in primul rand restaurantele de tip fast-food, unde se folosesc cele mai mari cantitati de grasimi trans. In SUA, din cauza numarului tot mai mare de persoane obeze, autoritatile doresc sa tina tot mai mult sub control atat industria alimentara, cat si restaurantele. In felul acesta, cred  ei, vor putea obliga oamenii sa re-nunte la alimentele care le fac rau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.