Garda de Mediu Hunedoara a sanctionat cu 60.000 de lei administratorul gropii de gunoi de la Aninoasa, respectiv SC Citadin SA, pentru lipsa autorizatiei de functionare, dupa ce in cursul saptamanii trecute un incendiu a izbucnit in aceasta locatie d
Garda de Mediu Hunedoara a sanctionat cu 60.000 de lei administratorul gropii de gunoi de la Aninoasa, respectiv SC Citadin SA, pentru lipsa autorizatiei de functionare, dupa ce in cursul saptamanii trecute un incendiu a izbucnit in aceasta locatie din cauza unui foc lasat nesupravegheat.

Comisarii Garzii de Mediu Hunedoara au verificat deponeul de la Aninoasa dupa incendiul izbucnit saptamana trecuta, care a afectat mai mult de jumatate din groapa de gunoi. "S-a luat aceasta decizie de sanctionare a SC Citadin Aninoasa pentru lipsa actelor de reglementare", a declarat luni corespondentului Mediafax, seful Garzii de Mediu Huendoara, comisarul-sef Cristian Moldovan. Potrivit comisarilor de mediu, deponeul de gunoi nu detine autorizatie de functionare si nici nu a fost depusa documentatia necesara avizarii. Firma care administreaza groapa de gunoi, SC Citadin Aninoasa, se afla in subordinea Consiliului Local, care nu dispune de fondurile necesare amenajarii acestui deponeu la standardele impuse de legislatia in vigoare. "Am facut tot ceea ce a depins de mine, inclusiv proiectul de mediu, cu tot ce implica acesta. Daca mai lipseste un act de la dosar, nu este vina mea. Asta este, nu am ce sa obiectez, oricand si la orice ora Garda de Mediu ne poate sanctiona pentru ca populatia inca nu a constientizat ca nu poate arunca oriunde gunoiul. De fapt, in ceea ce priveste gropile de gunoi, sunt probleme in toata tara, nu doar la noi", sustine primarul orasului Aninoasa, Ilie Botgros. Groapa de gunoi din Aninoasa este folosita atat de catre cetatenii din aceasta localitate pentru depunerea deseurilor, cat si de agentii economice care isi desfasoara activitatea in industria textila pentru a-si depozita produsele scoase din circulatie. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.