C(RAMPE)
Din ciclul, "Mama, dar astia povestesc in actul doi ce se-ntampla-n actu-ntai", astazi va propunem spre analiza lansarea ultimului album al celebrei golgheterite, J.K. Rowling. Sunteti gata? Deci trei, doi, unu si start. Start la bucurie, ce n-ati inteles? Cum spunea un cantec celebru acum cativa ani, "toata lumea, toata lumea sare-acum cu mine".

Sa ne bucuram enorm. Sa ne bucuram destul. Sa ne bucuram cu o bucurie. Sa ne bucuram si sa batem din palme, asa cum am vazut ca se face cand se bucura omul. Stimata golgheterita J.K. Rowling, va iubesc si va ador si va multumesc pentru ca existati. Si sa mai existati si de-acum inainte, scriind mult, mult, mult de tot. Sa scrieti la carti cat sa-nconjurati Pamantul cu ele. La modul propriu spun asta. Eu as vrea de la dumneavoastra sa scrieti o carte de o mie de pagini pe saptamana si s-o lansati cu racheta pana-n soare si tot universul sa se bucure, nu doar planeta noastra. Stiu ca puteti. Cred ca puteti. Haideti, doamna, ca puteti.

In numele tuturor scriitorilor care au murit saraci si in anonimat, in numele tuturor creatorilor de arta care au trait in mizerie, in numele tuturor poetilor care au murit de foame si de sete, stimata doamna J.K. Rowling, eu ce va rog pe dumneavoastra este sa scrieti mult si enorm pentru aceasta societate frumoasa in care traim, pentru aceasta societate care organizeaza lansari fabuloase de carte, care a invatat sa topaie bucuros la lansari de modele de telefon (cum o fi sa te bucuri tare de tot ca tocmai s-a lansat un model nou de telefon mobil???), pentru aceasta societate care si-a facut din idolatrie un modus vivendi.

Pentru astea si pentru toate celelalte care nu s-au spus niciodata si care poate n-or sa fie niciodata spuse, stimata doamna Rowling, va multumim si va rugam sa nu ne uitati cu rugamintea noastra. Putini sunt oamenii cu idei asa de multe ca dumneavoastra si d-aia spun ca nu trebuie sa va irositi.

Planeta va doreste. Dar ce spun eu planeta. Cosmosul, doamna mea. Nu fiti nasoala si dati planetei ce vrea. Multa carte. Multe pagini. Multe vrajitorii in care sa invinga fortele binelui. Multe pagini de literatura pura. Jucati-va cu imaginatia noastra si lasati-ne in bezna pana la urmatoarea aparitie, ca sa fierbem de nerabdare sa vedem ce-o face pana la urma baiatul ala... cum il cheama, domnule... Heri Rocar... aaa... Heri Pocar. Ajutati-ne sa intelegem ca lumea asta nu poate fi mai frumoasa fara paginile dumneavoastra de literatura. Luati-ne de manuta ca pe niste sandilai ce suntem si duceti-ne intr-o lume minunata in care sa gasim numai... aaa... sa gasim numai.

Doamna Rowling, aplecarea cu care scrieti nu doar ca ma face sa ma uit sub fusta dumneavoastra, dar imi trezeste o admiratie pura. (Aiurea, de fapt sunt foarte invidioasa.) Pe aceasta planeta care merge pe repede-inainte, dumneavoastra, doamna Rowling, apasati pedala acceleratiei pana jos. Si pentru asta, sa ne luam ragazul de a va multumi, tot pe repede-inainte, pentru tot. Senc iu.