Grupul Servicii Petroliere Constanta negociaza pentru trei platforme cu care vrea sa foreze in Marea Nordului.

Grupul Servicii Petroliere (GSP) Constanta negociaza cu un santier de constructii din afara Romaniei achizitia


Grupul Servicii Petroliere Constanta negociaza pentru trei platforme cu care vrea sa foreze in Marea Nordului.

Grupul Servicii Petroliere (GSP) Constanta negociaza cu un santier de constructii din afara Romaniei achizitia a trei platforme de foraj maritim, cu care intentioneaza sa realizeze activitati in Marea Nordului, a declarat vineri purtatorul de cuvint al companiei, Radu Petrescu, citat de MEDIAFAX. Petrescu nu a precizat valoarea tranzactiei si nu a dorit sa dezvaluie identitatea companiei de la care GSP intentioneaza sa cumpere platformele petroliere.

La sfirsitul anului 2005, GSP a preluat de la Petrom sase platforme de foraj maritim, cu operatiuni in Golful Persic si Marea Neagra, pentru circa 100 de milioane de dolari. Compania a vindut in acest an platforma Fortuna catre compania Oriental Oil Company Dubai.

Totodata, GSP intentioneaza sa contracteze doua credite, unul in valoare de 25 de milioane de dolari, iar celalalt, de 22 de milioane de dolari. Primul imprumut va fi utilizat pentru investitii si lucrari de modernizare la platforma Jupiter, iar cel de-al doilea e destinat activitatilor curente ale companiei. Compania este detinuta, indirect, de catre omul de afaceri Gabriel Comanescu, prin Upetrom Grup Management, care controleaza 90% din titluri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.