Equest Investments Balkans (EIB) a incheiat un acord pentru achizitia unei participatii de 75% la retailerul de electronice si electrocasnice Domo, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, a anuntat fondul britanic de investitii. Actionarii fondat
Equest Investments Balkans (EIB) a incheiat un acord pentru achizitia unei participatii de 75% la retailerul de electronice si electrocasnice Domo, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, a anuntat fondul britanic de investitii. Actionarii fondatori ai Domo vor pastra 25% din actiuni. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.
Lynx, controlat in proportie de 75% de EIB, va finanta tranzactia, probabil prin contractarea de credite si prin vanzarea de titluri. Firma Lynx va incheia un acord cu actionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi si obligatiii privind preluarea pachetului de 25% din actiuni.'' In cazul de fata, actualul management va fi mentinut", a declarat Alexandru Mnohoghitnei, director financiar la Domo. Compania opereaza 113 unitati de retail in orase importante din Romania. In anul fiscal incheiat la 31 decembrie 2006, Domo a avut vanzari de 121 milioane de euro. Profitul inainte de impozitare a crescut cu 390% anul trecut, la 11,3 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, compania avea active consolidate brute de 56,7 milioane de euro. "Dupa investitiile recente la Technomarket si Technomobile, finalizarea achizitiei Domo ne va consolida pozitia pe piata retailului de produse electronice din regiunea Balcanica, a declarat Petri Karjalainen, managing partner la Equest Partners Limited, consilierul de investitii al EIB. EIB, companie listata pe piata AIM, a Bursei din Londra, si la Bursa Irlandeza, este unul din cele mai importante fonduri de investitii pentru Europa de Sud-Est, concentrandu-se asupra unor sectoare precum retailul, serviciile financiare si dezvoltarea imobiliara. Compania, care detine participatii la 12 companii din regiune, avea active nete de 310,3 milioane de euro, la sfarsitul lunii martie 2007. Equest este prezent in Romania si prin divizia de investitii imobiliare, care si-a trecut in portofoliu opt proprietati, cele mai importante achizitii fiind reprezentate de Moldova Mall din Iasi, parcul de retail Vitantis din Bucuresti sau parcul logistic Bucharest West.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.