EFG Eurobank va revizui in crestere prognoza privind ponderea castigurilor din strainatate in profitul total, in anul 2009, intrucat urmareste extinderea activitatilor din afara Greciei, a declarat directorul general al bancii, Nikos Nanopoulos, pent
EFG Eurobank va revizui in crestere prognoza privind ponderea castigurilor din strainatate in profitul total, in anul 2009, intrucat urmareste extinderea activitatilor din afara Greciei, a declarat directorul general al bancii, Nikos Nanopoulos, pentru ziarul Eleftheros Typos, citat de Reuters, relateaza Mediafax.
"Potrivit obiectivului stabilit, cel putin 20% din profit va proveni din operatiunile derulate in strainatate, pana in 2009. La momentul actual, consideram ca aceasta estimare va fi revizuita in sens pozitiv", a afirmat Nanopoulos, intr-un interviu acordat publicatiei.
Eurobank, a treia mare institutie de credit din Grecia, prezenta pe pietele din Romania, Bulgaria, Serbia, Polonia si Turcia, a anuntat in luna iunie ca va solicita actionarilor sa aprobe o majorare de capital in valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru a finanta expasiunea in regiunea "Noua Europa" si in estul Mediteranei.
In primul trimestru al acestui an, grupul a consemnat un profit de 16,2 milioane de euro din operatiunile internationale, cu exceptia celor din Polonia, Turcia si Ucraina. Rezultatul a avut o pondere de 8% in castigul total al bancii.
EFG Eurobank, institutie de credit cu o valoare de piata de 12,4 miliarde de euro, are o retea bancara de 1.300 de filiale si puncte de vanzare, din care 900 sunt localizate in afara Greciei.
Grupul controleaza in Romania Bancpost si companiile EFG Eurobank Leasing, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities si EFG Eurobank Property Services.
EFG Eurobank a obtinut in primul trimestru un profit net de 1,8 milioane de euro pe piata romaneasca, ceea ce reprezinta circa un sfert din rezultatul aferent diviziei Noua Europa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.