Statistica ne zice ca in Romania exista 18.000 de oameni care iau ca leafa cel putin 1.500 de euro in mina, adica un salariu demn de UE. Asta e adevarata clasa mijlocie a Romaniei. 51 de muncitori. Cam putin pentru 10 ani de social-democratie. Nu
Statistica ne zice ca in Romania exista 18.000 de oameni care iau ca leafa cel putin 1.500 de euro in mina, adica un salariu demn de UE. Asta e adevarata clasa mijlocie a Romaniei. 51 de muncitori. Cam putin pentru 10 ani de social-democratie. Nu e de mirare ca PD a virat-o la dreapta, amnezic si fara remuscari, iar PSD rupe limita de jos prin sondaje. Cei 51 de muncitori veseli nu prea pot face nimic pentru a stopa caderea. 64 de angajati in agricultura, vinatoare si silvicultura. Aici probabil avem niste ciocoi angajati pe la noii latifundiari ai Romaniei si sefii domeniului de vinatoare al lui Tiriac. Talpa tarii.

In industrie avem vreo 4.000 de manageri. Majoritatea lucreaza probabil in firmele straine si, cu putine exceptii, fac bani pentru patronii lor, si acestia le dau salarii ca sa nu duca grija zilei de miine. 120 dintre acestia lucreaza in domeniul energiei electrice si termice, al gazelor si apei. Stabimea de la firmele de utilitati. Prietenii baietilor destepti, multi dintre ei angajati la stat. Comertul sta si el bine. 2.400 de oameni. Viteza cu care se deschid supermarketurile si hipermarketurile spune tot. Sint oamenii care ne asigura toate conditiile ca sa ne lasam banii prin magazine, iar de Paste si de Craciun sa batem record dupa record la vinzari. Cei 2.400 beneficiaza din plin de asta si bravo lor.

In turism sint 144. Nici prea multi, nici prea putini, cit sa populezi un Dracula Park.

In intermedieri financiare, adica in banci, vietuieste cea mai numeroasa categorie de salariati de top. Nu mai putin de 4.500 de salariati din acest sector iau peste 6.000 de lei salariu brut. E un semn de normalitate chiar daca prosperitatea lor provine dintr-o DAE mare. Acesti oameni sint cei care cistiga mult, dar consuma si investesc cu cap. Mai avem si 322 de profesori si 31 de medici. Adica 0,5% din clasa mijlocie pe care tocmai o cuantificam.

E o lume pestrita, cu oameni care muncesc din greu si sacrifica multe pentru cariera, dar si cu smecheri ajunsi sau ramasi intr-un loc caldut. E o lume din care face parte salariul lui Basescu si cel al lui Tariceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.