Proprietarul Parcului Bordei a fost gasit baiat cu acte in regula. Decizia care i-a dat dreptate lui Costica Constanda a fost motivata ieri de magistratii Curtii de Apel Bucuresti si invoca o sumedenie de acte administrative favorabile af


Proprietarul Parcului Bordei a fost gasit baiat cu acte in regula. Decizia care i-a dat dreptate lui Costica Constanda a fost motivata ieri de magistratii Curtii de Apel Bucuresti si invoca o sumedenie de acte administrative favorabile afaceristului si de prevederi legale pe masura.


Interesant este ca unul din actele folosite pentru justificarea deciziei este chiar avizul dat de Comisia Nationala a Monumentelor din cadrul Ministerului Culturii. Acest document care scotea zona Parcului Bordei din sfera de protectie a monumentelor istorice a iscat anul trecut un intreg scandal. Jurnalul National a dezvaluit cum membrii comisiei cu pricina s-au intrunit pe ascuns pentru a-i da lui Constanda posibilitatea de a distruge zona verde.


Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a promis in prima faza ca anuleaza avizul, apoi a uitat de promisiune, mintind doar de dragul declaratiilor pompoase. Avand pe masa un dosar beton, completul Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a decis la 21 iunie, printr-o sentinta irevocabila, obligarea Consiliului General sa aprobe documentatia privind Planul Urbanistic Local in Parcul Bordei. "In cauza sunt intrunite toate conditiile raspunderii materiale, intrucat exista fapta culpabila a paratei (n.r. - Consiliul General al Municipiului Bucuresti) de a nu supune spre aprobare cererea formulata de reclamant si, ulterior, refuzul de a aproba aceasta cerere", se arata in motivarea hotararii.


REFUZ. Totusi, cei trei judecatori nu i-au acordat lui Constanda suma de trei milioane de euro, ceruta de acesta cu titlul de "paguba suferita", reprezentand valoarea dobanzilor creditului bancar contractat, si nici suma de 35.514.420 de euro care a fost ceruta ca profit nerealizat, reprezentand profitul pe care l-ar fi obtinut daca realiza o invetitie similara in "Satul Francez". Constanda va primi insa 17 milioane de euro, reprezentand jumatate din valoarea minima de inchiriere pe care ar fi obtinut-o daca ar fi construit. Decizia instantei a generat un scandal soldat cu plangeri penale impotriva judecatorilor la DNA si cu reclamatii la Consiliul Superior al Magistraturii, precum si cu acuzatii intre politicieni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.