Vinerea trecuta, la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu s-a desfasurat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor.
In cadrul Adunarii, actionarii Bursei au aprobat cu majoritate de voturi majorarea capitalului sau social, conform regulamentului CNVM 14/2006, de la 3.254.000 lei, pana la echivalentul in lei a sumei de 2 milioane de euro. a€˛Sunt multumit de decizia luata de actionarii Bursei de a majora capitalul social, intr-un moment in care exista riscul ca activitatea BMFM Sibiu sa fie suspendata, in cazul in care nu ar fi fost marit capitalul social, declara Teodor Ancuta, presedintele Bursei. Au existat si cateva voci care s-au opus deciziei, insa majoritatea actionarilor a fost pentru". Majorarea capitalului social se va realiza prin emiterea unui numar de 6.508 actiuni noi cu valoare nominala de 200 lei/actiune, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anului 2006 si din anii precedenti, altele decat rezervele legale, hotarandu-se acordarea de 4 actiuni gratuite la 10 actiuni detinute. In cazul in care vor fi actiuni nesubscrise, ele vor putea fi subscrise in schimbul unei prime de emisie de 1.400 lei/actiune, atat de actionarii BMFMS, cat si de ai altor institutii financiar-bancare si de credit, din tara sau strainatate. In cadrul AGEA a fost aprobata si renuntarea la gruparea actiunilor pe carti de bursa, precum si Modificarea Actului Constitutiv al societatii, ca urmare a renuntarii gruparii actiunilor pe carti de bursa.
In aceeasi zi a avut loc si AGEA Casei Romane de Compensatie, in cadrul careia s-a validat majorarea capitalului social al acesteia, prin aportul in numerar al actionarilor, cu 2.403.000 lei (de la 1.201.500 lei, la 3.604.500 lei), care reprezinta 10.680 de actiuni (de la 5.340 actiuni, la 16.020 actiuni), fiecare in valoare nominala de 225 lei, de asemenea, s-a validat majorarea capitalului social cu suma de 2.162.700 lei, de la 3.604.500 lei pana la 5.767.200 lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anului 2006 si din anii precedenti, altele decat rezervele legale si emisiunea unui numar de 9.612 actiuni cu valoarea nominala de 225 lei/actiune.
In ceea ce priveste vanzarea unei parti dintre actiuni de catre membrii Bursei sibiene, Ancuta a precizat ca a€˛doua institutii bursiere importante au transmis scrisori de intentie privind cumpararea de actiuni ale Bursei. Exista, insa, dificultati legate de cadrul legislativ, care asteptam sa fie rezolvate cat mai curand".
Conform unor surse din piata, cele doua institutii bursiere care doresc sa achizitioneze actiuni la Sibiu sunt Euronext si Bursa din Varsovia.