Producatorul german de masini premium si motociclete BMW achizitioneaza fabricantul de motociclete Husqvarna de la compania italiana MV Agusta SpA pentru a-si extinde gama de motociclete de categorie usoara si sport, informeaza cotidianul belgian Tij
Producatorul german de masini premium si motociclete BMW achizitioneaza fabricantul de motociclete Husqvarna de la compania italiana MV Agusta SpA pentru a-si extinde gama de motociclete de categorie usoara si sport, informeaza cotidianul belgian Tijd, citat de NewsIn. Prin aceasta achizitie, concernul german doreste sa-si intareasca divizia proprie de motociclete peste nivelul actual. Contractul dintre cei doi producatori a fost semnat pe19 iulie in Italia si va fi valid dupa aprobarea autoritatilor europene anti-trust. Valoarea contractului nu a fost facuta publica. BMW a precizat ca planuieste ca fabrica de motociclete Husqvarna sa functioneze ca o marca independenta si sa pastreze facilitatile companiei din regiunea Varese, din nordul Italiei. Divizia moto a BMW a vandut anul trecut peste 100.000 de motociclete. Fabrica a produs doar motociclete de capacitate mare, de peste 500 centimetri cubi, ce au generat vanzari de 1,27 miliarde de euro in 2006. Husqvarna este o divizie a concernului italian Agusta. Compania suedeza Husqvarna a fost preluata in anul 1986 de italieni si producea mai mult motociclete de teren. Anul trecut, Husqvarna a produs aproximativ 12.000 de motociclete cu motoare intre 125 centimetri cubi si 610 centimetri cubi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.