"Sunt deja un leu batran in presa..."   "Fa cat mai mult bine celor din jur. Binele se intoarce tot timpul" este deviza sa in viata. Daca ar putea da timpului inapoi, ar schimba greselile. Si-ar fi dorit sa faca numai lucruri bune.
 "Sunt deja un leu batran in presa..."   "Fa cat mai mult bine celor din jur. Binele se intoarce tot timpul" este deviza sa in viata. Daca ar putea da timpului inapoi, ar schimba greselile. Si-ar fi dorit sa faca numai lucruri bune. Astazi, jurnalistul Radu Tudor implineste 37 de ani. "M-am simtit atras dintotdeauna de subiectele privind securitatea si lumea militara. A fost o coincidenta fericita intre dorinta mea si o repartizare pe domeniu, cum spunem noi in presa, din partea maestrului Cristoiu atunci cand a lansat Evenimentul zilei, in 1992. Acum, la Prima editie (Antena 3) dezbatem mai degraba subiecte politice. Imi fac meseria cu mare pasiune, si specializarea in analiza militara si de securitate este o satisfactie in plus.  Cele mai placute momente au fost probabil contactele personale cu Donald Rumsfeld si generalul american James Jones, comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR). Au existat multe alte momente de satisfactie profesionala in 16 ani de presa. Unul este ca sunt corespondentul Janea€™s Defence Weekly in Romania din anul 2000. Maximum de tristete am atins prin destramarea celei mai performante echipe de presa din Romania, prin plecarea lui Ion Cristoiu de la Evenimentul zilei, in februarie 1997. A fost o greseala strategica a maestrului. Dar au trecut zece ani si nu putea exista un moment mai bun decat regasirea la Jurnalul National. Mi-as dori uneori sa fiu mai rabdator. Ma domina dorinta de armonie. Bucuria celor din jurul meu e cea mai mare bucurie a mea.  Cititorii sau telespectatorii sunt cei care prin mesajele lor, laudative sau critice, iti dau ratiunea evolutiei profesionale. Incerc sa tin seama de toate. Doar limitarile de timp ma determina sa fiu mai concis la televiziune decat sunt in scris. In rest, gandesc la fel si in Jurnalul National, Saptamana financiara sau la Antena 3. Am descoperit ca sunt prea orgolios pentru a fi duplicitar. Au fost de-a lungul timpului semnale neplacute din partea unora si altora. Investigatiile deranjeaza uneori. Dar la 37 de ani ma consider deja un leu batran in presa, care nu se mai teme de hiene de pripas. Regret ca am refuzat sa conduc un ziar sau un departament de stiri. Poate, dupa ce schimb prefixul. Trebuie sa recunosc deschis ca sunt un norocos. Am prins un tren profesional excelent acum 17 ani si tot cu el merg. Meseria de ziarist imi da mereu satisfactii, chiar daca ma solicita mult.  Ma rog la Dumnezeu asa: «Fereste-ma, Doamne, de boli si de necazuri». Asta e tot ce imi doresc pentru mine si cei apropiati.
Astept de mult timp sa mi se indeplineasca o mare dorinta. Sper sa apara cat mai repede momentul. Sotia mea stie cel mai bine despre ce e vorba. Secretul e la ea."   Necesitate "De opinia colegilor sau prietenilor mei am nevoie mereu. Nu uit niciodata aprecierile unor profesionisti precum Ion Cristoiu, Valentin Nicolau, Marius Tuca si altii. Asta imi ofera garantia ca-mi fac bine meseria" Radu Tudor jurnalist


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.