Evitind sa-si dovedeasca nevinovatia in instanta sub pretextul ca ar fi victime politice, atit Ion Iliescu, cit si Adrian Nastase aduc avantaje electorale directe democratilor si presedintelui.

Cu aceleasi procente este p


Evitind sa-si dovedeasca nevinovatia in instanta sub pretextul ca ar fi victime politice, atit Ion Iliescu, cit si Adrian Nastase aduc avantaje electorale directe democratilor si presedintelui.

Cu aceleasi procente este prejudiciata de cei doi intreaga social-democratie romaneasca. Stau si ma intreb daca exista strategi de imagine in PSD. Faptul ca actuala conducere a practicat demagogia reformei de partid da acum roade otravite. Ion Iliescu pretinde ca partidul sa devina o anexa a intereselor proprii pe care le are in justitie. Acelasi lucru il urmareste si Adrian Nastase. Calculul celor doi este simplu de inteles. Pentru a-si putea construi alibiul politic al unei nevinovatii dobindite prin evitarea justitiei, e foarte important ca partidul sa li se alature. Cu tot cu membri, cu tot cu doctrina, cu tot cu idealuri politice, cu tot cu miscarea internationala socialista si cu aceea europeana. Toti sa puna umarul si sa rezolve problemele lui Ion Iliescu din revolutie si de la mineriada. Adrian Nastase se simte jignit ca partidul nu se implica in problemele sale personale, ca si cind testamentul matusii Tamara ar fi o chestiune de importanta maxima a miscarii socialiste din Romania. Ce are a face social-democratia din Romania cu averea lui Adrian Nastase? Singur a dobindit-o si este de folosinta personala, asadar de ce sa devina o problema de interes social-democrat? Unde anume sint prezente ideologia, traditia muncitoreasca si sindicala in procesul mostenirii Tamara? Ce legatura e intre gravele greseli de guvernare ale lui Ion Iliescu din vremea pogromurilor odioase din Piata Universitatii si istoria luptei de emancipare sociala si rasiala a programelor moderne ale stingii europene? Orice alaturare a PSD de asemenea interese personale va adinci declinul acestuia. O repet de cite ori pot: stinga din Romania va avea viitor european si modern daca se va desparti de Ion Iliescu si de Adrian Nastase. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este legata de capacitatea lui Mircea Geoana de a opera aceasta despartire radicala. In lipsa ei, totul este o demagogie cu acelasi rezultat previzibil in sondaje: suprematia PD-ului si a presedintelui care ii are ca principali agenti electorali pe Ion Iliescu si pe Adrian Nastase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.