Sfirsitul saptaminii trecute a fost unul dintre cele mai negre din ultima perioada in privinta accidentelor rutiere.

Cel mai grav accident s-a petrecut duminica dimineata, la ora 4.45, in comuna Gura Ocnitei, judetul Dimbovita. Sofer
Sfirsitul saptaminii trecute a fost unul dintre cele mai negre din ultima perioada in privinta accidentelor rutiere.

Cel mai grav accident s-a petrecut duminica dimineata, la ora 4.45, in comuna Gura Ocnitei, judetul Dimbovita. Soferul unui autocar, plin cu 30 de nuntasi care se intorceau de la petrecere, nu a respectat semnalul de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferata. Un tren personal care circula pe ruta Tirgoviste-Ploiesti a intrat violent in autocar, care a fost izbit direct in mijloc si tirit pe sine aproape 300 de metri.

Bilantul accidentului este tragic: opt persoane au murit (printre ele aflindu-se si soferul), iar alte 25 sint ranite, dintre care doua sint in stare de coma. Cinci dintre cei accidentati foarte grav au fost adusi la Bucuresti, la spitalele de urgenta Floreasca si Universitar. La locul accidentului s-a deplasat si seful Politiei Romane, chestorul Valentin Fatuloiu. El a declarat ca vinovat de producerea accidentului a fost soferul autocarului, care nu a oprit la trecerea de cale ferata prevazuta cu semnalizare.

Alte doua accidente grave s-au petrecut simbata dimineata pe Autostrada Soarelui, ambele in acelasi loc. E vorba despre statia de taxare care se construieste pe sensul de mers dinspre Bucuresti spre Constanta, la kilometrul 144, unde exista restrictii de viteza. Primul accident s-a petrecut la ora 4.15, cind un tinar de 20 de ani a intrat cu un Logan intr-un stilp de sustinere a acoperisului statiei de taxare, din cauza vitezei excesive. Accidentul s-a soldat doar cu cinci raniti. Dupa citeva ore, un alt tinar a intrat cu o Dacia 1310 exact in acelasi stilp de sustinere, din acelasi motiv. In cel de-al doilea accident au murit doua persoane, iar alte trei au fost grav ranite.

Tot simbata, o masina a politiei a fost izbita in plin intr-o intersectie din Constanta. Un barbat aflat in masina politiei a fost proiectat prin geam si a murit pe loc, iar alti trei au fost raniti. Barbatul fusese retinut de catre politistii din localitatea Mihail Kogalniceanu si era transportat la Spitalul de Urgenta pentru a i se recolta singe pentru stabilirea alcoolemiei.

Ultimul accident grav s-a petrecut de DN 79, intre localitatile Ceica si Dusesti din Bihor. O soferita neatenta a incercat sa faca o depasire, insa, din cauza unei manevre gresite, a pierdut controlul masinii si a intrat in doi pietoni. In urma impactului, unul dintre cei doi pietoni a murit, iar celalalt este grav accidentat. Soferita si fiul ei de opt ani au suferit rani usoare.

26 de polonezi au murit intr-un accident de autocar in Franta. Detalii pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.