Opt oameni au murit, iar alti 24 au fost raniti ieri dimineata, dupa ce un tren a lovit in plin un autocar in judetul Dambovita, intre localitatile Gura Ocnitei si Razvad. Accidentul s-a produs in jurul orei 4:50, pe DJ 720, la intersectia cu linia d

Opt oameni au murit, iar alti 24 au fost raniti ieri dimineata, dupa ce un tren a lovit in plin un autocar in judetul Dambovita, intre localitatile Gura Ocnitei si Razvad. Accidentul s-a produs in jurul orei 4:50, pe DJ 720, la intersectia cu linia de cale ferata Targoviste - Ploiesti.

In autocarul ce a fost lovit de trenul personal 3.332 Targoviste - Ploiesti Sud se aflau aproximativ 35 de persoane care se intorceau de la o nunta din comuna Dragotana. In urma impactului, cinci persoane au decedat pe loc, iar alte trei au murit la Spitalul Judetean din Targoviste. Alte 24 de persoane au fost ranite - 15 au suferit rani usoare, in timp ce restul sunt in stare critica. Potrivit primelor informatii, doua femei au fost duse de urgenta la Spitalul Floreasca din Bucuresti, doi barbati la Municipal si un altul la Bagdasar Arseni, restul pasagerilor raniti fiind transportati la Spitalul Judetean din Targoviste. Medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvat al Spitalului Floreasca, a declarat ca starea celor doua femei este foarte grava, ambele fiind in coma.

VINOVATUL. Conform Politiei Dambovita, autocarul a fost impins pe calea ferata pe o distanta de aproximativ 300 de metri. Potrivit IPJ Dambovita, accidentul s-a produs din vina soferului autocarului, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferata, semnalizata cu "crucea Sf. Andrei". Soferul autocarului, Romica V., in varsta de 39 de ani, din comuna Valea Lunga, avea permis de conducere categoria D din 2003. El este unul dintre cei care si-au pierdut viata la spital, din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit. La fata locului a ajuns si seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, care a declarat ca vinovat de producerea accidentului este soferul autocarului, care nu a oprit la trecerea de cale ferata prevazuta cu semnalizare. Fatuloiu a spus ca soferul avea antecedente, in trecut avand permisul de conducere suspendat dupa ce a trecut pe culoarea rosie a semaforului.

Autocarul apartine unei firme de transport din Targoviste si fusese inchiriat de nuntasi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.