Dupa ce activitatea sa manageriala a fost evaluata negativ, directorul Complexului Muzeal National "Moldova" din Iasi, Valeriu Condurache, va fi inlaturat din functie de catre Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).


In urma cu cateva
Dupa ce activitatea sa manageriala a fost evaluata negativ, directorul Complexului Muzeal National "Moldova" din Iasi, Valeriu Condurache, va fi inlaturat din functie de catre Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).


In urma cu cateva luni, Valeriu Condurache a fost acuzat de faptul ca a folosit banii primiti de la Guvern pentru consolidarea sediului Complexului Muzeal "Moldova" pentru o alta destinatie - cumpararea unei masini de teren. "Domnul ministru Adrian Iorgulescu trebuie sa emita un ordin de retragere din functie. Ulterior vom organiza un concurs pentru ocuparea postului de director general al Complexului Muzeal National «Moldova» din Iasi", a spus, citat de Mediafax, Virgil Nitulescu, secretarul general al Ministerului Culturii si Cultelor.


RESPINS. Activitatea manageriala a lui Condurache a fost evaluata de MCC cu nota 7,73. Pentru a fi declarat admis, Valeriu Condurache ar fi avut nevoie de minimum 8. Ulterior, o comisie a MCC, formata din Virgil Nitulescu, Monica Ioana Dumitru si Radu Teaca, a respins contestatia depusa de Condurache. In 2006, activitatea manageriala a acestuia a fost evaluata pozitiv de minister.


DISPUTA. Directorul Complexului National Muzeal "Moldova" din Iasi a intrat in conflict cu MCC in ianuarie 2007, cand a cumparat din banii primiti de la Guvern pentru consolidarea institutiei culturale iesene o masina de teren, pentru a o folosi ca masina de serviciu, precum si laptop-uri si videoproiectoare, in valoare totala de un milion de euro. Condurache a platit pentru masina aproape 40.000 de euro (fara TVA), din banii primiti de la MCC pentru consolidarea Palatului Culturii, iar achizitia a fost facuta prin Bursa Romana de Marfuri.


ILAR. La vremea aceea, Condurache a sustinut ca nu a avut suficient timp la dispozitie pentru a cheltui banii primiti de la Guvern si ca, in plus, a primit "mana libera" de la Ministerul Culturii sa cheltuiasca banii cum gaseste de cuviinta. "Ce sa fac daca banii au venit in octombrie? Dura 52 de zile anuntul in Monitorul Oficial, inca 15 zile contestatiile, nu mai aveam timp de licitatie si pierdeam banii. Asa ca mi s-a aprobat schimbarea destinatiei", a declarat atunci Condurache. Totusi, MCC a declansat o ancheta in privinta masinii achizitionate de Valeriu Condurache si a conchis ca acesta ar fi trebuit sa achizitioneze un microbuz, nu o masina de teren. Condurache a fost sanctionat atunci cu retinerea unei sume din salariu. "Solutie""Ce sa fac daca banii au venit in octombrie? Dura 52 de zile anuntul in Monitorul Oficial, inca 15 zile contestatiile, nu mai aveam timp de licitatie si pierdeam banii"
Valeriu Condurache,director Complex Muzeal "Moldova", Iasi


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.