Am vazut multe campanii de presa aici, in Jurnalul National, ce incercau sa indrepte cumva starea de lucruri aberante dintr-o realitate Romaneasca ce tine de o republica bananiera si nicidecum de o tara europeana admisa la masa civilizatiei vestice.
Am vazut multe campanii de presa aici, in Jurnalul National, ce incercau sa indrepte cumva starea de lucruri aberante dintr-o realitate Romaneasca ce tine de o republica bananiera si nicidecum de o tara europeana admisa la masa civilizatiei vestice. Nu discutam cum, de ce si pentru care motiv doresc europenii sa le fim asociati. Suntem o mare piata de consum pentru ei, si in comunitate exista o criza de supraproductie. Asta e, si cu asta basta.
Ma intrebam mereu, vazand aceste campanii de presa, cum de se mai descurca oamenii care incercau sa schimbe cat de cat din mentalitatea de oaie a neamului. Cum de rezista emotional atata timp cat campaniile vin si trec fara nici un rezultat aparent. Am mai spus-o: nu sunt deloc jurnalist, insa din pozitia asta am aflat atat de multe lucruri despre noi insine ca ma ingrozec de fiecare data cand reusesc sa inteleg dedesubturile unei intamplari aparent firesti. Cum de se descurca Marius Tuca, Andrei Gheorghe, Mircea Badea sau domnul Ion Cristoiu (pentru a enumera numai pe foarte putinii dintre cei care inca nu au renuntat la ideea ca se poate, ca este posibila sistarea de normalitate in dementa cotidiana)? Putini oameni pe care ii pretuiesc si pe care ii respect pentru ca, nu-i asa, "lume multa, oameni putini"... in romanica noastra.
Sunt multi cei care duc razboiul asta surd cu "autoritatile" de tot felul risipiti prin toata tara, oameni care nu sunt protejati de aura asta pe care o are Bucurestiul. E mai usor sa fi critic de aici, din Capitala. Aici nesimtirea ca politica de stat se mai teme din cand in cand de ce se spune prin media. In tara e mult mai greu, infinit mai greu. In provincie esti extrem de expus daca nu te bagi rapid in corul pupincuristilor si nu te "aliniezi" cuminte intereselor "guvernelor" locale.
Isi mai aminteste oare cineva
de jurnalistul de la Craiova
care a semnalat prin 2000 ca procurorii din Craiova petrec prin baruri de noapte alaturi de "crema" orasului?! Am rascolit
NET-ul cautand informatii despre el si nu am gasit. Asta e memoria noastra, a romanilor. Scurta insa degraba uitatoarea€¦
Sper din suflet sa-mi joace mie feste memoria, insa stiu ca acel jurnalist Craiovean nu mai este acum printre noi, fiind ucis in inchisoare, unde ajunsese laolalta de criminali periculosi ca urmare a unei amenzi pentru o parcare neregulamentara... Cum de este posibil sa fi arestat in Romania pentru o amenda? Cum sa ajungi langa criminali si cine a "ordonat" asta si cum de a facut-o? Cum de ajungi sa-ti pierzi viata pentru ca-ti faci meseria decent?!... Imbecila retorica a intrebarilor! Apara si pazeste Bucurestiul, esti mai ferit aici. E mai usor sa faci presa in Capitala, coloana vertebrala sa ai si sa nu ajungi sa-ti vinzi prea ieftin verticalitatea. Nu au ramas multi nebuni capabili sa-i strige regelui ca e in fundul gol, desi asta ar trebui sa fie menirea intelectualilor, a artistilor, a spiritelor libere in general. Astazi, in Capitala se cauta si sunt la mare pret trompetele. Pacat!                          
...m-au luat gandurile pe dinainte...
O strada din Bucuresti, Sfanta Ecaterina, aflata chiar in centru, langa Mitropolie, strada unde se gaseste si Institutul Teologic, dar... Un spital de plamani pe aceeasi strada, spital de TBC care intra in renovare a€” si ce renovare! a€” cand este preluat de Jandarmeria Romana. Surle si trambite la instalarea jandarmilor. Primari, smecheri din MAI, asfaltari la urgenta etc... tot tacamul. Nesimtirea Jandarmilor care-si parcau masinile pe spatiul verde, nerespectand indicatorul de acces interzis, pe locurile de joaca ale copiilor din parc, pentru ca aici este si un parculet... Aici e buba! Parcul, si se pare ca deranjeaza peticul asta de verde din plin centru al Bucurestiului sau poate ca nu este un parculet, ci locul ideal pentru a construi un... hotel...
Se inchide circulatia pe Sfanta Ecaterina pentru asfaltare, doar ca nu se asfalteaza, ci se PAVEAZa cu dale-biscuiti de gradina!!! Dar nu numai atat. Imediat apar doua indicatoare de circulatie ce interzic accesul pe strada (cam 150 m)
cu exceptia riveranilor. Hai sa ne intelegem: pe strada asta nu exista riverani,si atunci pentru cine se inchide o strada?
Se termina renovarea cladirii, "asfaltarea" strazii si Spitalul de TBC este inapoiat de la Jandarmerie Ministerului Sanatatii ca azil de batrani. Care va sa zica, la jandarmi mai erau bani de cheltuit... Oare cat or fi costat toate astea si mai ales cine le-a platit? Cine a platit masina de politie pusa sa stea sa dea amenzi pentru ca intri pe strada si nu esti riveran.
Am gresit, scuze unicul riveran este parohul Bisericii Sf. Ecaterina si cam atat.
O pot face mult pe prostul, insa se pare ca biserica vrea un campus universitar aici si ca sectia de TBC e acum, dupa "renovare", numai buna de hotel, desi renovarea a fost facuta cu fonduri europene pentru copiii strazii. Emma Nicholson o avea habar despre asta? Nu cred, se aude insa pe aici ca hotelul l-ar dori Gigi Becali, cica spital de chirurgie plastica al lui... e numai un zvon, dar... Are grija si biserica de drept-credinciosii ei, nu? Neam de oi ce suntem! Asta meritam! Ma interesez sa vad si eu ce si cum.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.