Ministrul Agriculturii ne-a trimis un drept la replica, in urma articolului "Santajul si hectarul" publicat de ZIUA in numarul de ieri. Prezentam in continuare, integral, replica lui Gheorghe Flutur.
"Am citit cu surprindere articolul in
Ministrul Agriculturii ne-a trimis un drept la replica, in urma articolului "Santajul si hectarul" publicat de ZIUA in numarul de ieri. Prezentam in continuare, integral, replica lui Gheorghe Flutur.
"Am citit cu surprindere articolul intitulat Santajul si hectarul, aparut in Ziua din 1 septembrie 2006. Permiteti-mi va rog sa fac urmatoarele precizari, cu speranta ca vor fi publicate in ziarul dvs.
1. Resping total afirmatiile legate de transportul de lemn din judetul Valcea pentru o asa-zisa vila a mea din judetul Suceava. Impreuna cu sotia si cei doi copii si socrii mei, eu am doua case, una construita in 1995 si alta cumparata in 1999, ambele in orasul Gura Humorului. Nu am vile sau case de vacanta nici in Suceava, nici in alta parte, nici in constructie si nici finisate.
2. Nu am nici o legatura cu nici o solicitare de teren forestier in judetul Valcea. Nu am solicitat si nu am permis nimanui sa utilizeze numele meu in nici o actiune care vizeaza reconstituirea dreptului de proprietate agricola sau forestiera. Daca acest lucru s-a intamplat, s-a intamplat fara stirea si acceptul meu si dezavuez asemenea practici, indiferent din partea cui ar veni.
3. Retrocedarea padurilor catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor este o decizie a Comisiei Judetene de Fond Funciar din Suceava. Ca ministru al Agriculturii si initiator al legii 247/ 2005 de retrocedare a terenurilor agricole si forestiere, am pledat intotdeauna pentru dreptul de proprietate al fostilor proprietari, in conditiile legii. Am fost, sunt si voi fi un aparator al proprietatii private, in conditiile legii. Si sunt convins ca se va gasi o solutie legala si corecta pentru ca Biserica sa primeasca ceea ce a fost al ei.
4. In ceea ce priveste domeniul silvic, ca ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, am luat masuri de consolidare institutionala in domeniul forestier, in special pentru intarirea controlului silvic in Romania si pentru administrarea in regim silvic a tuturor suprafetelor forestier. Am cerut de asemenea subordonatilor mei din minister actiuni permanente de control, care au avut loc in toata tara, inclusiv in judetul Valcea, si care s-au soldat nu in putine randuri cu sanctiuni.
5. In final, resping total acuzatiile de patronare a unei asa-zise mafii a lemnului in Romania. Sunt un om corect si tin la reputatia mea. Nu am fost si nu voi fi implicat in scandaluri.
Va multumesc.
Gheorghe Flutur,
Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.