Politia italiana a evacuat ieri o tabara de romi originari din tara noastra, instalata pe autostrada Roma-Fiumicino. La operatiune au participat 70 de agenti italieni, alaturi de 10 ofiteri de politie din Romania. "A fost




Politia italiana a evacuat ieri o tabara de romi originari din tara noastra, instalata pe autostrada Roma-Fiumicino. La operatiune au participat 70 de agenti italieni, alaturi de 10 ofiteri de politie din Romania. "A fost o colaborare pozitiva. Actiunea politistilor romani, de tip social si de investigatie, a precedat interventia fortelor noastre de ordine", a declarat Luca Odevaine, directorul-adjunct al cabinetului primarului din Roma. Politistii romani au fost trimisi in Peninsula luna trecuta, in baza unui acord al primariei locale, cu autoritatile din tara noastra. Aceasta a fost prima lor interventie, de la sosirea pe teritoriul italian.

Tabara evacuata era o asezare de corturi si rulote care adapostea, in total, peste 1.000 de persoane. In momentul interventiei insa, politia a gasit acolo doar 450 de oameni, care asteapta acum sa fie repatriati. Ceilalti ocupanti ai asezarii au reusit sa scape.

In zilele urmatoare, serviciul municipal de salubritate va curata si igieniza zona in care se afla tabara ilegala a romilor. "Cetatenilor le-a fost restituit astfel un petic de oras", a declarat primarul Walter Veltroni, la incheierea operatiunii.

Primarul Romei, Walter Veltroni, a efectuat o vizita la Bucuresti, la sfirsitul lunii iunie. Atunci a semnat cu autoritatile un acord de repatriere a romilor originari din tara noastra, stabiliti ilegal in capitala italiana. Totodata, s-a convenit ca mai multi ofiteri de politie romani sa fie trimisi in Peninsula, pentru a ajuta fortele de ordine locale sa gestioneze situatia taberelor de romi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.