Un mexican in varsta de 41 de ani va aparea in editia din 2008 a cartii Guinness a Recordurilor ca detinator al titlului de cel mai gras om din lume, cu o greutate de 560 de kilograme. Manuel Uribe ar putea intra in Cartea Recordurilor si la editia u
Un mexican in varsta de 41 de ani va aparea in editia din 2008 a cartii Guinness a Recordurilor ca detinator al titlului de cel mai gras om din lume, cu o greutate de 560 de kilograme. Manuel Uribe ar putea intra in Cartea Recordurilor si la editia urmatoare, cu cea mai mare pierdere de greutate inregistrata vreodata de un om, peste 200 de kilograme. Mexicanul a declarat ca este fericit pentru ca a intrat in Cartea Recordurilor cu titlul de cel mai gras om din lume si pentru ca a pierdut peste 200 de kilograme. In 2006, mexicanul a cerut ajutorul medicilor dupa ce si-a dat seama ca ar putea muri din cauza obezitatii morbide de care sufera de 20 de ani. Intr-un an a pierdut peste o treime din greutatea initiala, datorita unui regim alimentar strict si unui tratament medical personalizat. Uribe nu mai este capabil sa se deplaseze singur si traieste inchis in casa, unde este ingrijit de mama sa. Pana la varsta de 22 de ani a lucrat in Statele Unite, iar pe atunci avea o greutate de 130 de kilograme la o inaltime de 1,94 metri. Aproape jumatate din populatia Mexicului sufera de supraponderalitate sau de obezitate. Mexicul se situeaza pe locul al doilea in clasamentul mondial al obezitatii, dupa Statele Unite, potrivit Ministerului Sanatatii din Mexic. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.