Avansul profitului a fost limitat de cresterea semnificativa a numarului de angajati, cu 13% in perioada aprilie-iunie, la 13.789 de salariati permanenti, precum si de avansul altor cheltuieli operationale.
Cotatia actiunilor companiei a scazut cu 7% dupa publicarea informatiilor, in conditiile in care Google a obtinut rezultate trimestriale sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, pentru a doua oara in cele 12 trimestre dupa listarea la bursa.
Pe de alta parte, compania a continuat majorarea cotei detinute pe piata publicitatii online, dar castigurile pe acest segment au fost contrabalansate partial de numarul semnificativ de angajari.
Excluzand elementele exceptionale si cheltuielile referitoare la optiunile convertibile in actiuni, Google a consemnat un profit de de 1,12 miliarde de dolari, echivalentul a 3,56 dolari pe actiune, nivel mai mic cu trei centi decat media estimarilor analistilor.
Veniturile brute au urcat cu 58%, la 3,87 miliarde de dolari, in conformitate cu prognoza specialistilor, iar incasarile realizate la nivel international au crescut la 1,84 miliarde de dolari, avand o pondere de 48% in veniturile totale, de la 42% la sfarsitul lunii iunie 2006.
In SUA, Google este lider pe piata motoarelor de cautare, cu o cota de piata de peste 50%, dar dominatia companiei este mai puternica la nivel international, unde detine peste 70%, potrivit datelor firmei de cercetare de piata comScore.
Pe piata publicitatii online, compania a obtinut aproape o treime din veniturile totale la nivel mondial, si continua sa castige cota de piata, in defavoarea concurentilor. Google inregistreaza un avans de patru ori mai mare decat Yahoo sau Microsoft, respectiv mai mare cu 150% decat rata de crestere a Bay.
Pentru extinderea activitatilor, compania a intrat pe mai multe piete in ultimul an, inclusiv inregistrarile video online, televiziunea, publicitatea in presa scrisa, precum si in domeniul produselor software destinate companiilor, piata controlata de Microsoft.
Actiunile Google au pierdut 40 de dolari dupa publicarea rezultatelor financiare, dar titlurile au inregistrat un avans semnificativ dupa listarea companiei, in 2004. Valoarea actiunilor a crescut cu 51% dupa august 2006, cand au atins un minim de 363,36 dolari.