Parchetul britanic nu va face nici o inculpare in scandalul finantarilor indoielnice ale partidelor politice britanice, transmite AFP. Dovezile sint "insuficiente" pentru ca perspectiva unei condamnari oarecare sa fie "realista", a explicat un oficia
Parchetul britanic nu va face nici o inculpare in scandalul finantarilor indoielnice ale partidelor politice britanice, transmite AFP. Dovezile sint "insuficiente" pentru ca perspectiva unei condamnari oarecare sa fie "realista", a explicat un oficial de la Parchet, intr-un comunicat citit intr-o conferinta de presa.

Crown Prosecution Service (CPS) nu va lansa urmarirea penala impotriva nici- uneia dintre persoanele suspecte in ancheta imprumuturilor acordate de oameni de afaceri in schimbul unor titluri nobiliare. Ancheta, deschisa in martie 2006, a determinat audierea a 136 de persoane, printre care fostul premier Tony Blair, premiera istorica pentru un sef de guvern in exercitiu.

Patru persoane, printre care o colaboratoare apropiata a lui Blair si trezorierul laburistilor, au fost arestate si puse in libertate in cadrul anchetei. Partidul Laburist, aflat la putere, este banuit ca a acordat titluri onorifice unor donatori bogati, in schimbul unor imprumuturi secrete care l-au ajutat sa isi finanteze campania electorala din 2005.

Ancheta s-a extins apoi si la alte partide.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.