Menopauza nu este un cantec de lebada al femeii. Dimpotriva, este o alta fila din eterna poveste a femeii de oriunde pe acest pamant. La acest moment din viata ei, femeia e mai coapta la minte. Suficient ca sa o ajute sa priceapa ca atunci ca
  Menopauza nu este un cantec de lebada al femeii. Dimpotriva, este o alta fila din eterna poveste a femeii de oriunde pe acest pamant. La acest moment din viata ei, femeia e mai coapta la minte. Suficient ca sa o ajute sa priceapa ca atunci cand se instaleaza menopauza nu s-a scris ultima pagina a tulburatorului ei roman. Viata ei isi schimba macazul. Si asta undeva pe la 50 de ani. Femeia are acum privilegiul de a intra intr-o alta perioada care depinde de ea sa-i aduca bucurii, tumult, simtiri, duiosie, prietenie, fericirea de a fi utila. Numai ca femeia trebuie sa inteleaga ca altele ii sunt straiele acum. Sef de lucrari doctor Anca Simionescu, medic primar ginecologie-obstetrica la Maternitatea Filantropia, ne explica unele aspecte ale menopauzei. In uter, fetita-fat are 5-7 milioane de foliculi ovarieni. La nastere aceasta zestre este doar de 2 milioane de foliculi ovarieni, la 16 ani are 300 de mii. Asadar, la menopauza femeia nu mai are nici un folicul ovarian. Studii de specialitate arata ca intre 47 si 49 de ani, 90% dintre femei intra in menopauza. Ce inseamna aceasta? Ovarele nu mai secreta hormoni. Sunt studii care indica faptul ca femeile grasute, plinutele, pasesc mai tarziu in noua etapa a vietii lor, respectiv menopauza. In schimb, la femeile care fumeaza  menopauza se instaleaza mai devreme comparativ cu suratele lor nefumatoare. Explicatia este simpla: menopauza debuteaza precoce din cauza toxinelor pe care le inhaleaza din tutun.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.