Equest Investments Balkans (EIB) a incheiat un acord pentru achizitia unei participatii de 75% la retailerul de electronice si electrocasnice Domo, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, a anuntat fondul britanic de investitii.

Acti
Equest Investments Balkans (EIB) a incheiat un acord pentru achizitia unei participatii de 75% la retailerul de electronice si electrocasnice Domo, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, a anuntat fondul britanic de investitii.

Actionarii fondatori ai Domo vor pastra 25% din actiuni, se arata intr-un comunicat al fondului britanic, care nu dezvaluie valoarea tranzactiei.

Lynx, controlat in proportie de 75% de EIB, va finanta tranzactia, probabil, prin contractarea de credite si prin vinzarea de titluri. Firma Lynx va incheia un acord cu actionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi si obligatii privind preluarea pachetul de 25% din actiuni, in unele conditii luind in calcul performantele financiare ale retailerului in 2007 si 2008.

Printre actionarii fondatori ai Domo se numara directorul general Lorand Szarvadi-Teglas, directorul pentru dezvoltare Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, Ferenc Hegedus si directorul financiar Alexandru Mnohoghitnei.

Potrivit lui Mnohoghitnei, actualul management al companiei va fi mentinut. "Pentru orice tranzactie de acest gen, managementul este foarte important. In cazul de fata, actualul management va fi mentinut", a declarat Mnohoghitnei, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Referitor la planurile de viitor ale fondului britanic cu reteaua Domo, directorul financiar al retelei a afirmat ca acestea nu sint definitivate, toate optiunile "urmind sa ramina deschise".

Domo opereaza 113 unitati de retail in orase importante din Romania, cu o suprafata medie de peste 420 de metri patrati. In anul fiscal incheiat la 31 decembrie 2006, compania a avut vinzari de 121 milioane de euro. Profitul inainte de impozitare a crescut cu 390% anul trecut, la 11,3 milioane de euro. La sfirsitul anului trecut, compania avea active consolidate brute de 56,7 milioane de euro. Domo ocupa locul trei pe piata de retail, dupa Altex si Flamingo.

EIB, companie listata pe piata AIM, la bursa din Londra si la bursa irlandeza, este unul dintre cele mai importante fonduri de investitii pentru Europa de Sud-Est, concentrindu-se asupra unor sectoare precum retailul, serviciile financiare, dezvoltarea imobiliara si infrastructura. Compania detine participatii la 12 companii din regiune si avea active nete de 310,3 milioane de euro la sfirsitul lunii martie 2007. Equest este prezent in Romania si prin divizia de investitii imobiliare, care si-a trecut in portofoliu opt proprietati, cele mai importante achizitii fiind reprezentate de Moldova Mall din Iasi, parcul de retail Vitantis din Bucuresti sau parcul logistic Bucharest West.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.