Seful Departamentului pentru Politica de Aparare si Planificare, Corneliu Dobritoiu, si seful de stat major al United States European Command, William Catto, au semnat vineri opt aranjamente de Implementare a Acordului dintre Romania si SUA privind activitatile fortelor americane pe teritoriul Romaniei, arata NewsIn.

Prin documentele semnate vineri la Bucuresti de secretarul se stat roman Corneliu Dobritoiu si de generalul-maior William Catto, "sint stabilite, in conformitate cu legislatia romana in vigoare, cadrul privind planificarea, organizarea si desfasurarea unor activitati de instruire, precum si modul de aplicare a problemelor specifice domeniului de implementare a Acordului de Acces, semnat la 6 decembrie 2005 si ratificat prin Legea nr. 268 din 29 iunie 2006", informeaza Ministerul Apararii printr-un comunicat remis vineri agentiei NewsIn.

Seful de stat major al United States European Command (EUCOM), generalul-maior William Catto, a fost primit si de ministrul Apararii, Teodor Melescanu, in cadrul intilnirii fiind accentuata ideea consolidarii parteneriatului romano-american, astfel incit acesta sa devina o relatie pe termen indelungat, se mai arata in comunicat.

Generalul William Catto s-a intilnit si cu seful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin. Cei doi oficiali militari si-au exprimat aprecierea pentru rezultatele pozitive inregistrate pe timpul antrenamentelor si exercitiilor desfasurate in comun de militarii celor doua tari, informeaza Ministerul Apararii.