Seful Departamentului pentru Politica de Aparare si Planificare, Corneliu Dobritoiu, si seful de stat major al United States European Command, William Catto, au semnat vineri opt aranjamente de Implementare a Acordului dintre Romania si


Seful Departamentului pentru Politica de Aparare si Planificare, Corneliu Dobritoiu, si seful de stat major al United States European Command, William Catto, au semnat vineri opt aranjamente de Implementare a Acordului dintre Romania si SUA privind activitatile fortelor americane pe teritoriul Romaniei, arata NewsIn.

Prin documentele semnate vineri la Bucuresti de secretarul se stat roman Corneliu Dobritoiu si de generalul-maior William Catto, "sint stabilite, in conformitate cu legislatia romana in vigoare, cadrul privind planificarea, organizarea si desfasurarea unor activitati de instruire, precum si modul de aplicare a problemelor specifice domeniului de implementare a Acordului de Acces, semnat la 6 decembrie 2005 si ratificat prin Legea nr. 268 din 29 iunie 2006", informeaza Ministerul Apararii printr-un comunicat remis vineri agentiei NewsIn.

Seful de stat major al United States European Command (EUCOM), generalul-maior William Catto, a fost primit si de ministrul Apararii, Teodor Melescanu, in cadrul intilnirii fiind accentuata ideea consolidarii parteneriatului romano-american, astfel incit acesta sa devina o relatie pe termen indelungat, se mai arata in comunicat.

Generalul William Catto s-a intilnit si cu seful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin. Cei doi oficiali militari si-au exprimat aprecierea pentru rezultatele pozitive inregistrate pe timpul antrenamentelor si exercitiilor desfasurate in comun de militarii celor doua tari, informeaza Ministerul Apararii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.