Federatia daneza de ciclism il suspecteaza de dopaj pe Rasmussen (foto), liderul Le Tour, si l-a exclus din echipa nationala pentru Mondiale si Olimpiada de la Beijing.

Inca de cind s-a imbracat in tricoul galben al Turului Frantei s-a
Federatia daneza de ciclism il suspecteaza de dopaj pe Rasmussen (foto), liderul Le Tour, si l-a exclus din echipa nationala pentru Mondiale si Olimpiada de la Beijing.

Inca de cind s-a imbracat in tricoul galben al Turului Frantei s-a pus intrebarea daca danezul Michael Rasmussen (Rabobank) s-a dopat sau nu. A cistigat destul de categoric etapa alpina de la Tigne si, ca majoritatea cataratorilor ultimilor ani, a fost trecut in centrul unei atentii deosebite. Nici acum nu se poate afirma cu certitudine ca s-a dopat, dar macar s-a gasit o pata in trecutul sau apropiat. Ea a fost pusa tocmai de federatia de ciclism din tara sa, care l-a exclus pe Rasmussen din echipa nationala, din cauza ca a omis in mai multe rinduri sa indice autoritatilor antidoping locul unde se pregateste.

"Consideram acest caz foarte grav si conducerea federatiei daneze (DCU) a decis ca Michael sa nu mai faca parte din echipa nationala. El a fost informat in legatura cu aceasta decizie pe 26 iunie. DCU nu spune ca Michael a fost depistat pozitiv, insa exista numeroase semne de intrebare in ceea ce priveste comportamentul si atitudinea sa", a declarat directorul DCU, Jesper Worre, care a adaugat ca Rasmussen nu va participa la Mondialele de ciclism din septembrie, de la Stuttgart, si nici la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pe de alta parte, explicatiile pe care le-a dat ciclistul mass-media olandeze sint de-a dreptul ilare, el spunind ca si-a petrecut cea mai mare parte a timpului antrenindu-se in Mexic si nu a avut timp sa comunice federatiei locul unde se afla. Pina una-alta, Rasmussen si-a pastrat tricoul galben si dupa etapa a 11-a (Marseille - Monpellier 182,5 km), fiind insa foarte probabil sa il piarda simbata, dupa a 13-a, cind se disputa contracronometrul individual (54 km) de la Albi.

Adidas si Audi nu mai sponsorizeaza ciclismul In plan mediatic, scandalurile de dopaj continua sa afecteze ciclismul, firma Adidas asteptind contraexpertiza in cazul de dopaj al germanului Patrick Sinkewicz (T-Mobile) pentru a se hotari daca sa puna capat tuturor parteneriatelor din ciclism. De asemenea, un purtator de cuvint al constructorului de masini Audi, care pune gratuit la dispozitia organizatorilor Turului Frantei 12 automobile, nu exclude o finalizare a acestei colaborari. Dupa depistarea pozitiva a lui Patrik Sinkewitz, canalele televiziunii publice germane ARD si ZDF au decis sa opreasca, pina la noi ordine, transmisiunile de la Turul Frantei, postul privat Sat 1 achizitionind insa drepturile de retransmisie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.