Presedintele PD, Emil Boc, si-a manifestat ingrijorarea fata de tendinta de marginalizare a politicienilor clujeni din structurile de conducere de la nivel central ale partidelor, dar considera ca este vorba despre o problema de moment si nu de una pe termen mediu si lung. "Ca primar de Cluj doresc din tot sufletul ca tot mai multi clujeni, indiferent de partidul din care fac parte, sa detina pozitii de conducere, de autoritate, de decizie in guvernarea centrala de la Bucuresti. Indiferent ca este de la PD, PNL, PSD, PRM. Nu pot sa nu constat ca exista o tendinta de a elimina reprezentantii Clujului din reprezentarea partidelor politice de la nivel national", a afirmat Boc vineri, intr-o conferinta de presa, citat de MEDIAFAX. Potrivit acestuia, PNL nu are nici un fel de reprezentare, PSD incepe sa piarda reprezentarea, PD o are, dar nu o va avea pentru eternitate, PRM "are si nu are", iar PC mai putin. "Pentru noi, ca si clujeni, este important faptul ca indiferent de formatiunea politica din care fac parte sa avem voci autorizate la Bucuresti, pentru ca este important sa fii la masa de luare a deciziei", a subliniat presedintele PD.

Legat de situatia din PSD si de conflictul Vasile Dincu-Marian Vanghelie, Boc a comentat: "Cind spui Vanghelie spui totul sau nu spui nimic". "Ca primar il inteleg, ca politician il inteleg pe Dincu", a spus Emil Boc.

Vasile Dincu a demisionat, luni, din functia de vicepresedinte al PSD pentru analiza politica si comunicare, invocind hotarirea presedintelui partidului, Mircea Geoana, de a-i interzice sa dea interviuri presei pe teme de strategie, reiterata la ultimul Comitet Executiv National. (M.F.)