Canicula i-a starnit unui pusti iesean spiritul intreprinzator. Laurentiu Constantin, de 6 ani, a iesit in micul parc al Facultatii de Teologie pentru a vinde apa rece la pahar.     Respectand regulile marketingului, pustiul maruntel, im
Canicula i-a starnit unui pusti iesean spiritul intreprinzator. Laurentiu Constantin, de 6 ani, a iesit in micul parc al Facultatii de Teologie pentru a vinde apa rece la pahar.     Respectand regulile marketingului, pustiul maruntel, imbracat smechereste cu blugi trei sferturi si cu parul valvoi, isi face reclama infruntand curajos dogoarea: "Apa rece, apa rece, zece bani si zapuseala trece". Cere pentru o "masura" acest pret modic pentru ca a descoperit o sursa ieftina la prietenii adulti, care-i permit sa ia apa de la robinet. Ca un adevarat sef de firma, se plimba pe alei cu mainile la spate, si cand vede un trecator striga dupa el. "Combateti caldura cu apa rece!". Autoritatile trec cu vederea faptul ca micul intreprinzator nu are "patalama" de profesionist. Apreciaza in schimb bunul sau simt managerial. Copilul este unicul asociat al "firmei", face aprovizionarea, tot el vinde si isi face si reclama. A acceptat sa pozeze, doar-doar il vor descoperi si altii. Laurentiu, provenit dintr-o familie de buna conditie, a hotarat ca darul perfect pentru bunica de la tara este cel cumparat cu banii castigati prin munca lui. Si in acelasi timp s-a gandit si la bietii oameni care trebuie sa indure arsita.     PE CONT PROPRIU. Daca-i refuzat, se scarpina nitel in cap, face un ocol "pravaliei" - o cutie pe care a postat o sticla si doua pahare - dupa care se gandeste sa incerce noi strategii de abordare a clientilor. "Trebuie sa va hidratati, altfel riscati sa lesinati pe strada." Asa a strans baietelul 2 lei in cateva ore, dar nu s-a lasat, a ramas in parc, pentru ca ora pranzului e cea mai bogata in clienti. La observatia unui trecator ca apa ar fi putut sa se incalzeasca, pustiul a mers imediat sa verifice. A bagat degetul in pahar, l-a dus apoi la gura si a raspuns ca "inca e rece". A fost iertat pentru incalcarea normelor sanitare. Baiatul e multumit de "business-ul sau": "Sunt pe cont propriu cu apa superrece". Pustiul a promis ca "afacerea" sa nu va functiona pe termen lung, ci numai pana aduna bani pentru cadoul bunicii de la Popricani, care tocmai a ramas vaduva si are nevoie de consolare. Iar darul sau ar face-o mai putin atenta la nazbatiile pe care si-a propus sa le puna in aplicare la tara.     Intreprinzator precoce Mama stie unde-i pustiul, ca doar si ea i-a cumparat mai de dimineata un pahar. E convinsa ca e doar o joaca, asa cum cred si putinii trecatori, dar treaba nu-i chiar asa. La doar 6 ani, Laurentiu a invatat, inca inainte de a afla literele, ca niciodata nu-i prea devreme sa fii intreprinzator si ca banii se strang cu ceva munca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.