Adversara Gloriei in Intertoto, Atletico Madrid, a renascut sub controversatul presedinte Jesus Gil y Gil.

Legendarul Jesus Gil y Gil (decedat in 2004) a fost omul care a scuturat praful de pe umerii madrilenilor si a facut din nou din Atletico, la mijlocul anilor ’90, un nume respectat. Una dintre cele mai iubite echipe ale continentului a sosit joi noapte in Romania si va juca simbata, de la ora 17.00 (Telesport), mansa tur a uneia dintre cele unsprezece finale ale Cupei UEFA Intertoto. Spaniolii aduc cu ei vedete ca Maniche, Luis Garcia, Mista, Seitaridis, Forlan, Martin Petrov sau Maxi Rodriguez si au sistat tratativele cu Juan Roman Riquelme pentru a se concentra mai bine asupra meciului din Romania. Presa madrilena, „AS" in special, ironizeaza calitatea drumurilor si a hotelurilor din Romania si anunta ca la Bistrita vor fi prezenti 45 de jurnalisti iberici. Ioan Horoba, vicepresedintele Gloriei, a anuntat ca jucatorii ardeleni vor avea o prima si in cazul eliminarii dupa cele doua meciuri, daca vor reusi sa invinga la Bistrita.

Otelul Galati este cea de-a doua echipa romaneasca prezenta in Intertoto si pare la fel de lipsita de sanse ca si Gloria. Adversarii moldovenilor de simbata (ora 18.00, Telesport) sint turcii de la Trabzonspor, echipa foarte puternica, desi necunoscuta publicului roman. Petre Grigoras incearca sa isi incurajeze jucatorii: „Or fi ei favoriti, dar nu sint nationala Braziliei", a spus joi antrenorul Otelului. Miza pentru finale este extrem de mare, cistigatoarele urmind sa joace in turul 2 preliminar al Cupei UEFA.

Fiorentina joaca duminica in Banat Adi Mutu se intoarce la Timisoara, dupa ce acum doi ani jucase contra lui Poli ca fotbalist al lui Juventus Torino. De data aceasta ca vedeta a Fiorentinei, Mutu va participa alaturi de coechipierii sai la meciul amical dintre Poli Timisoara si sora ei celebra din Italia, prilejuit de prezentarea lotului banatenilor. Este posibil ca la Timisoara sa vina si Christian Vieri, fosta vedeta a lui Juve semnind ieri cu Fiorentina. Meciul va avea loc duminica, de la ora 20.30, in direct la PRO TV.

Atletico a plecat cu impuscaturi din Spania Decolarea aeronavei care a adus-o pe Atletico Madrid la Cluj a fost precedata de un eveniment deosebit pe Aeroportul Barajas. Un barbat de culoare, care locuia de mai mult timp in aeroport, a fost vazut de agentii de politie plimbindu-se in zona cu un cutit in mina. Barbatul s-a opus arestarii si chiar a incercat sa ii raneasca pe oamenii legii. Politistii au tras doua focuri de arma in aer, dar cand au vazut ca individul nu se preda, l-au impuscat in picior si in zona toracelui. Barbatul a fost spitalizat, pronosticul medicilor fiind rezervat, informeaza cotidianl "AS". Zborul nu a fost intirziat la decolare, dar spaniolii au ajuns totusi la destinatie cu o ora intirziere. Atletico, una dintre cele mai iubite echipe din Europa, a sosit in Romania insotita de circa 150 de fani, cifra-record pentru meciurile din Intertoto disputate la noi.