Cocaina si ultima colectie marca Sisley au mai multe in comun decit pare la prima vedere. In primul rind, ambele se consuma cu ajutorul cartii de credit.

„Fashion Junkie" este o noua reclama facuta de Zoo Advertising din Shanghai pentru label-ul Sisley. Ce se trage pe nara aici este o rochie marca Sisley. E foarte clar de unde vine marfa si cine sint dealerii principali. Moda ii victimizeaza pe toti cei care se apuca sa inspire tot ce da din ea. Clipul combina dependenta de substantele halucinogene si modificatoare de constiinta cu decadentismul modelelor atrase intr-un cerc vicios. Albul rochiei si „praful ingerilor" - cocaina - compun un cerc vicios din care numai cartile de credit te mai pot scoate. Absolut toate elementele vizuale si tactile, suprafata perfecta si reflectorizanta, rochia diafana, modelele cu un machiaj incercanat, paiul lung si subtire ca o tigara, cartile de credit Chase si MasterCard sint exact ustensilele asociate cu administrarea dozei.

Look-ul glam trimite direct la Studio 54 de pe 254 West 54th Street, Manhattan, inchis de mult, pe undeva prin martie 1986. Locul unde se intilneau pe ringul de dans Salvador Dali, Mick Jagger, Liza Minnelli cu Truman Capote. Ringul de dans de acolo avea o decoratie faimoasa si greu de uitat care zicea ceva despre cam ce se intimpla pe holurile de sus. Este vorba despre „omul din luna" si o „lingura de cocaina" animata. „Lingura" era foarte la moda in anii ‘80, dar astazi a fost abandonata in favoarea „liniei". Linia este dira care portioneaza cocaina pe o suprafata perfect dreapta, de obicei o oglinda sau o masa cu suprafata de sticla. Se obtine cel mai usor si practic cu ajutorul cartii de credit din plastic aplicata direct pe suprafata plana. Cei care au facut reclama pentru Sisley se pare ca au achizitionat chiar citeva grame de gutter glitter, bazooka, sau fulgii de porumb californieni, cum se mai spune. Te uiti la reclama, si nu te hotarasti daca sa te simti revoltat, sa ti se faca rau privind modelul complet pierdut intr-un „fashion trip" sau sa dai buzna la prima reprezentanta Sisley. Oricum, au avut foarte mult curaj sa iasa in fata cu aceasta imagine avind in vedere toate scandalurile mediatice legate de consumul de droguri in rindul modelelor.

Pentru a vedea toate reclamele „Fashion Junkie" de la Sisley, accesati www.cotidianul.ro/select