Fostul consilier prezidential, Theodor Stolojan, a fost audiat ieri, in calitate de martor, de procurorii DIICOT care ancheteaza modalitatea prin care Alro Slatina a incheiat contractele de energie pe termen lung.
La iesirea din sediul Parchet
Fostul consilier prezidential, Theodor Stolojan, a fost audiat ieri, in calitate de martor, de procurorii DIICOT care ancheteaza modalitatea prin care Alro Slatina a incheiat contractele de energie pe termen lung.
La iesirea din sediul Parchetului General, Stolojan a explicat ca, spre deosebire de alte firme, Alro este o companie care consuma energie electrica in mod constant, motiv pentru care are nevoie de angajamente de furnizare a energiei electrice incheiate pe termen lung. El a sustinut ca, in astfel de conditii, Alro trebuie sa prezinte pe termen lung care sunt sursele de energie si ca aceste contracte au fost necesare in conditiile in care piata "asa-zis libera a energiei incapuse pe mana unor baieti destepti si nu corespundea cerintelor societatii". In ceea ce priveste discutiile purtate cu reprezentantii Ministerului Economiei, Stolojan a precizat ca acestea au fost purtate in calitatea sa de consilier prezidential si ca au vizat atat posibilitatea ca piata sa fie intr-adevar libera, cat si rezolvarea situatiei firmei Alro.
Fostul consilier a definit "baietii destepti" drept "firmele care in perioada 1999-2004 au incheiat contracte in mod direct, pe termen lung, privind cumpararea energiei electrice la un pret mic". In acest caz, procurorii DIICOT l-au audiat pe 10 iulie si pe fostul ministru al Economiei, Codrut Seres.
"Am venit sa dau declaratii despre investitiile de la Alro, precum si despre investitiile de la Nuclearelectrica, Unitatile 2, 3 si 4", a spus Seres, dupa intalnirea cu procurorii.
Recunoscand ca avea cunostinta de investitiile de la Alro pentru ca o parte dintre acestea au fost realizate in timpul mandatului sau, Seres a adaugat ca in privinta investitiilor si contractelor de la Nuclearelectrica, Guvernul fusese informat.
La 20 decembrie 2006, Seres a fost invinuit oficial de tradare prin divulgare de informatii secrete si de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, respectiv a retelei coordonate de consultantul bulgar Stamen Stancev.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.